VIDEO Noi imagini de la flagrantul în care a fost prins cu mită Dumitru Buzatu. Procurorii s-au dat drept pescari. Baronul PSD a fost scos cu forţa din maşina în care pusese şpaga de 1.25 milioane lei. Ce rol a avut amanta lui

România TV a difuzat noi imagini de la flagrantul în care a fost prins baronul PSD Dumitru Buzatu. După ce a luat şpaga de 1.25 milioane lei şi a pus banii în maşina proprie, preşedintele CJ Vaslui a fost înconjurat de maşinile procurorilor anticorupţie.

24 sept. 2023, 12:20
VIDEO Noi imagini de la flagrantul în care a fost prins cu mită Dumitru Buzatu. Procurorii s-au dat drept pescari. Baronul PSD a fost scos cu forţa din maşina în care pusese şpaga de 1.25 milioane lei. Ce rol a avut amanta lui

Apar noi imagini de la flagrantul care a dus la arestarea baroului PSD Vaslui Dumitru Buzatu. După ce a luat suma de 1,25 de milioane de lei de la prietenul său Emil Savin, supranumit „regele asfaltului”, pentru a-l lăsa să se ocupe de refacerea unui drum judeţean, Dumitru Buzatu a pus geanta cu bani în maşina proprie.

Pe drum a fost oprit de procurorii anticorupţie, care urmăriseră toată „tranzacţia”. Unii procurori s-au dat drept pescari şi l-au urmărit îndeaproape de la primirea banilor, până la plecarea lui de la pescuit.

Citeşte şi: Filmul flagrantului: Dumitru Buzatu, surprins de anchetatori în momentul în care primea mita de 1,25 milioane de lei

Referatul procurorilor scoate la iveală informații bombă din cazul baronului din vaslui Dumitru Buzatu. Amanta de 30 de ani, care îi era și secretară, a avut un rol cheie în intermedierea șpăgii. Ea este cea care îi suna pe cei implicați în tranzacții. În plus, se afla și ea alături de Buzatu în momentul flagrantului.

Citeşte şi: Expert angajat de CJ Vaslui, reţinut în dosarul mitei luate de Dumitru Buzatu. Expertul fusese angajat să refacă expertiza în aşa fel încât să iasă favorabilă unui anumit om de afaceri

În momentul în care a plecat de la pescuit, având în maşină banii din mită, Dumitru Buzatu a fost oprit pe procurorii anticorupţie. Maşina baronului de Vaslui a fost înconjurată, iar Dumitru Buzatu a fost scos cu forţa din maşină.

Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a fost prins vineri seara în timp ce primea 1,25 milioane de lei mită pentru a ajuta o companie să obţină un contract.

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului Buzatu Dumitru, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită prev. de art. 6 şi art. 7 lit. a din legea 78/2000 rap. la art. 289 alin.1 C.pen, pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 24.09.2023 până la 23.10.2023, inclusiv.

Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Constată că inculpatul a fost asistat de apărătorii aleşi Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iaşi. Pronunţată în Camera de consiliu, azi, 23.09.2023”, se arată în minuta Tribunalului Vaslui.