Noi imagini de la protestele din Belgia. Capitala Europei a fost teatru de război cu poliţia VIDEO

Ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine s-au produs duminică la Bruxelles, în cadrul unei manifestaţii împotriva măsurilor anti-COVID, la care s-au adunat circa 8.000 de persoane. La 24 de ore de la evenimente, noi imagini de la violenţe fac înconjurul reţelelor de socializare.

06 dec. 2021, 23:16
Noi imagini de la protestele din Belgia. Capitala Europei a fost teatru de război cu poliţia VIDEO

Manifestanţii au denunţat obligaţiile impuse populaţiei de la începutul pandemiei de COVID-19 pentru limitarea contaminărilor, cum ar fi permisul de sănătate obligatoriu pentru a accede în anumite locuri. Ei au criticat de asemenea modul în care mass-media a reflectat criza sanitară din Belgia.

Atunci când un grup de protestatari a început să arunce cu cutii metalice, să lanseze petarde şi focuri de artificii în direcţia forţelor de ordine, poliţiştii au reacţionat cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene.

În timp ce marşul îşi încheiase itinerariul, poliţia a cerut manifestanţilor să se disperseze, pentru a controla mai bine derapajele violente, dar situaţia a degenerat şi au avut loc adevărate lupte de stradă.

Citeşte şi Proteste violente, cu răniţi, la Rotterdam, împotriva restricţiilor. Poliţia a tras spre protestatari şi a folosit tunuri cu apă VIDEO

Cu două săptămâni în urmă, poliţia din Belgia, luată prin surprindere de amploarea mobilizării, nu a reuşit să prevină excesele. De această dată, poliţia a mobilizat mijloace importante.

Unităţi ale poliţiei antirevoltă, cu scuturi şi căşti, au fost desfăşurate în jurul cartierului european din Bruxelles, unde se află instituţiile UE. Mai multe artere au fost blocate de bariere din sârmă ghimpată.

Citeşte şi Proteste cu morţi, o maşină din convoiul ministrului a ucis patru agricultori. Cel puţin opt persoane şi-au pierdut viaţa în violenţe

Pe unele pancarte se putea citi „Vaccinuri-nu mersi!”, „COVID=genocid organizat”, „QR= svastică!”. „Spunem nu vaccinării copiilor noştri!”, au scandat un grup de femei.