Noi imagini şocante cu spitalul bombardat din Gaza: „Am fost în Iad”

Spitalul Arab Al-Ahli oferă un peisaj macabru în dimineața de după bombardamente - pete de sânge pe ciment, iarbă și paturi sfâșiate, cioburi de sticlă strălucesc lângă pavajul spart și rămășițe distruse și arse ale mașinilor.

18 oct. 2023, 22:44

Trei mii de oameni care au supraviețuit atacurilor cu rachete din alte părți ale Fâșiei Gaza au venit să caute adăpost la Al-Ahli, unde au dormit în curtea grădinii și pe etajele superioare ale clădirii spitalului.

Noi imagini cu dezastrul care a rămas în urma atacului de la spitalul Al Ahli din Fâșia Gaza au fost făcute publice miercuri dimineață. Cel puțin 500 de palestinieni au murit, potrivit oficialilor din Fâșia Gaza, care acuză Israelul pentru acest bombardament. Miercuri, într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a declarat că IDF a concluzionat că gruparea palestiniană Jihadul Islamic este de fapt responsabilă pentru lovitura asupra spitalului.

Atacurile la adresa comunității evreiești din Europa se înmulțesc! Aeroporturi și școli evacuate în urma unor alerte cu bombă. Atac cu cocktail-uri Molotov la o sinagogă din Berlin
Daniel Hagari acuză gruparea palestiniană Jihadul Islamic despre care spune că responsabilă pentru lovitura de la spitalul Al Ahli din Gaza. „Am făcut o evaluare imediată cu toate părțile relevante ale IDF”, a spus el.

Hagari precizează că Hamas a lansat mai multe rachete spre Israel, la ora locală 18:15, chiar înainte de bombardarea spitalului. Apoi, la ora 18:59, 10 rachete au fost trase spre PiJ dintr-un cimitir din apropiere. Chiar atunci, a fost raportată explozia de la spitalul din orașul Gaza, a adăugat Hagari.

El mai spune că Hamas știe că explozia a fost provocată de o rachetă țintită greșit a Jihadului Islamic, dar că a lansat o „campanie media globală” pentru a da vina pe Israel. „Au mers atât de departe încât au exagerat numărul victimelor. Ei știu cu certitudine absolută că a fost o rachetă trasă greșit de Jihadul Islamic”, a mai spus oficialul Hagari a adăugat că imaginile din aer confirmă că spitalul nu a fost lovit direct și că nu există avarii la clădirile din jur. „Spre deosebire de Hamas, noi am început o examinare imediată a atacului”.

Româncă din Israel, mamă a cinci copii, descrie coșmarul pe care-l trăiește zilnic: „Nu e prima dată când trăiesc sub bombardamente, copiii mei s-au născut în această teroare”
Motivele expuse de Hagari pentru explicația că explozia de la spital a fost consecința unei rachete a Jihadului Islamic: Există confirmări că IDF nu a tras „nici de la sol, nici de pe mare, nici din aer pentru a lovi spitalul”.

Sistemul radar al Israelului a monitorizat rachete trase din Gaza – Hagari mai spune că sunt două clipuri video obținute independent care arată eșecul lansării rachetelor Jihadului Islamic Există informații care arată comunicații între grupările militante despre lansări eșuate de rachete.

Hagari a repetat și că 450 de rachete din Gaza au fost trase eșuat și au ajuns tot în teritoriu de când a început războiul.