NOI INFORMAŢII în cazul proiectelor europene a Hexi Pharma CO SRL

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a dispus Corpului de Control al ministerului efectuarea unui control asupra proiectelor companiei, ca urmare a sesizărilor din presă cu privire la finanțarea din bani europeni a Hexi Pharma SRL.

06 mai 2016, 15:14
NOI INFORMAŢII în cazul proiectelor europene a Hexi Pharma CO SRL

„Din datele preliminare, au fost identificate 8 proiecte depuse de S.C.HEXI PHARMA CO SRL: 7 proiecte au fost depuse în cadrul Programului Competitivitate (POSCCE) 2007-2013 şi 1 proiect în Programul Operațional Regional (POR) 2007- 2013. Din cele 8 proiecte depuse, 6 au fost respinse, 1 proiect a fost reziliat la cererea beneficiarului, iar unul a fost implementat”, se arată într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

Cele două proiecte acceptate spre finanțare prin POSCCE au vizat:

  • Dezvoltarea capacității de producție a SC HexiPharma CO SRL (cod SMIS 44736);
  • Dezvoltarea și modernizarea capacității de lucru în cadrul S.C. HEXI PHARMA CO. SRL prin implementarea unui sistem informatic integrat (cod SMIS 46489).

Citeşte şi ActiveWatch solicită Comisiei parlamentare pentru controlul SRI să verifice relaţia Serviciului cu Hexi Pharma

„Pentru proiectul Dezvoltarea capacității de producție a SC HexiPharma CO SRL, cu o valoare totală de 1.289.600 lei, din care valoare eligibilă nerambursabilă de 624.000 lei (conform actului adițional), contractul de finanțare a fost semnat în data de 01 noiembrie 2013. Proiectul s-a încheiat în mai 2015. Au fost achiziționate o serie de echipamente ca, de exemplu: vase de stocare; mașini de dozat; mașini de etichetat; echipament de dozare semi automat pentru produse lichide și semidense; pompe de alimentare; echipamente de ambalat; diverse tipuri de cantare platformă etc. Pentru proiectul Dezvoltarea și modernizarea capacității de lucru în cadrul S.C. HEXI PHARMA CO. SRL prin implementarea unui sistem informatic integrat, cu o valoare totală inițială de peste 1.2 milioane lei și o perioadă de implementare de 12 luni, contractul a fost semnat în luna octombrie 2013. În luna decembrie 2014, compania Hexi Pharma a solicitat încetarea contractului de finanțare, solicitare aprobată de autorități în ianuarie 2015”, este menţionat în comunicat.

Toate sumele rambursate pe acest proiect au fost restituite.

Citeşte şi Cine sunt oamenii din spatele Hexi Pharma, producătorul dezinfectanţilor din spitale


loading...