Noi mărturii ale unei asistente de la spitalul din Sibiu: „Am văzut cum se omoară oameni prin sedare. Lăsam pacientul bine și a doua zi nu-l mai găseam. Se miza mai mult pe cei fără aparţinători”

Procurorii sibieni au deschis dosar penal şi fac cercetări pentru omor, după ce în presă au apărut dezvăluiri făcute de foste cadre medicale despre cum sunt tratați bolnavii de COVID-19 în secția ATI a Spitalului județean din Sibiu. Doi foști asistenți medicali au povestit că pacienţi de la ATI care nu puteau respira singuri erau sedaţi şi legați de pat. Mulţi dintre aceştia au murit. Șeful secției ATI recunoaște că pacienții sunt legați de paturi, dar spune că este o procedură reglementată, pentru binele lor. După apariţia dezvăluirilor, ministrul Sănătății a decis să trimită Corpul de Control la Spitalul Judeţean Sibiu. 

09 mart. 2021, 11:09
Noi mărturii ale unei asistente de la spitalul din Sibiu: „Am văzut cum se omoară oameni prin sedare. Lăsam pacientul bine și a doua zi nu-l mai găseam. Se miza mai mult pe cei fără aparţinători”

Încă un fost cadru medical de la Spitalul Judeţean Sibiu rupe tăcerea şi vorbeşte despre pacienţii legați de mâini şi de picioare și sedați, chiar dacă sufereau de insuficiență respiratorie, în secţia de Terapie Intensivă.

„Am văzut cum se omoară oameni prin sedare. Mergeau seringile automate. N-am văzut să-și revină nimeni. Lăsam pacientul bine și a doua zi nu-l mai găseam.

Mi se spunea că a fost agitat, l-au sedat și a făcut stop, l-au resuscitat, dar, din păcate … La toți pacienții care au fost legați și strânși n-am văzut decât mâini umflate, edeme la picioare.

Se miza mai mult pe oamenii care n-aveau aparținători , fie erau plecați sau ai căror aparținători nu veneau la ușa mortuară. Aia însemna că oamenii aceia nu aveau pe nimeni, puteau să le facă orice”, a mărturisit asistenta, citată de Digi 24.

Citeşte şi: Adevărul din spatele ușilor închise de la ATI Sibiu! ”Ce am văzut eu nu poate fi închipuit de o viață de om. Oamenii nu mor de COVID, mor asfixiați, sedați. Abator e puțin spus, ne omorâm între noi”

Mărturia fostei asistente vine după ce un fost medic de la Terapie Intensivă COVID, din cadrul Spitalului Judeţean Sibiu a făcut dezvăluiri halucinante despre ce se întâmplă cu pacienții care nu mai pot respira.

„Din cauza CPAP-ului, inspirul și expirul omului nu se activează, nu mai are aer și omul se asfixiază și devine agitat. Când devine agitat, îl sedează. Au fost cazuri când din disperare că rămân fără aer, au devenit agitați și și-au rupt branulele, legăturile. Dar de aici, să-i sedezi până la moarte, să-i răstignești ca pe vite și să-i legi de paturi e cale lungă. În plus, pe toți îi pun pe poziția pe spate, care poziție pe insuficiență respiratorie poate fi letală.

Există COVID, dar în Sibiu nu se moare de COVID. Dacă tot ajung oameni în acel modular pe care l-a pus Arafat, sunt convins că atunci când a plecat a dat dispoziții să fie totul în regulă. Eu nu zic că sistemul e de vină, ci oamenii din sistem. Clar. Sistemul e super OK, noi, oamenii din sistem nu suntem OK. Această crimă, și știu ce spun, trebuie oprită. Acel modular e făcut ca terapia să rămână terapie, să se poată duce bolnavii cronici, iar dacă în acest modular se omoară cu zile, atunci ce rol mai are? Abator e puțin spus. Niciodată nu am crezut că noi, oamenii, ne omorâm între noi” , a precizat medicul pentru Turnul Sfatului. 

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, s-a declarat şocat după ce fostul angajat al Spitalului Judeţean Sibiu a povestit că în ATI au fost omorâţi oameni în stare gravă, cu coronavirus. Ministrul Sănăţii a spus că se vor face verificări pentru a se lămuri această situaţie.

”Vom încerca să vedem ce s-a întâmplat de fapt acolo. Am citit şi eu parte din articolul din publicaţia din Sibiu, este absolut şocant. Nu am primit sesizări că s-ar întâmpla ceva măcar asemănător în alte secţii. În momentul acesta vorbim despre o relatare dintr-un articol de presă, lucru care trebuie verificat”, a transmis ministrul Sănătăţii.

Ministerul Sănătății informează că, în urma relatărilor apărute în spațiul public privind nereguli în tratamentul pacienților internați în cadrul Secției ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Sibiu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete de către o echipă formată din reprezentanți ai Corpului de Control al ministrului și Inspecției Sanitare de Stat.

Şi procurorii s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal pentru omor în cazul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.