Vlad Voiculescu trimite Corpul de Control la Spitalul din Sibiu, după dezvăluirile despre situaţia de la ATI: „Este absolut şocant”

Vlad Voiculescu a reacţionat după ce un doctor care a lucrat pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Sibiu a făcut dezvăluiri halucinante despre ce se întâmplă cu pacienții care nu mai pot respira.

08 mart. 2021, 16:43
Vlad Voiculescu trimite Corpul de Control la Spitalul din Sibiu, după dezvăluirile despre situaţia de la ATI: „Este absolut şocant”
Vlad Voiculescu, după dezvăluirile despre situaţia de la ATI Sibiu: "Este absolut şocant"

Vlad Voiculescu s-a declarat şocat după ce fostul angajat al Spitalului Judeţean Sibiu a povestit că în ATI au fost omorâţi oameni în stare gravă, cu coronavirus. Ministrul Sănăţii a spus că se vor face verificări pentru a se lămuri această situaţie.

Vlad Voiculescu: Este absolut şocant

”Vom încerca să vedem ce s-a întâmplat de fapt acolo. Am citit şi eu parte din articolul din publicaţia din Sibiu, este absolut şocant. Nu am primit sesizări că s-ar întâmpla ceva măcar asemănător în alte secţii. În momentul acesta vorbim despre o relatare dintr-un articol de presă, lucru care trebuie verificat”, a transmis ministrul Sănătăţii.

Ministerul Sănătății informează că, în urma relatărilor apărute în spațiul public privind nereguli în tratamentul pacienților internați în cadrul Secției ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Sibiu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete de către o echipă formată din reprezentanți ai Corpului de Control al ministrului și Inspecției Sanitare de Stat.

Procurorii s-au autosesizat după ce un medic care a lucrat pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Sibiu a povestit că pacienții sunt legați de pat, de mâini și de picioare, în momentul în care nu mai pot respira și încep să se agite.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veștemean, a declarat că a fost înregistrat un dosar penal pentru omor în cazul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

„Deocamdată ne-am sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de omor. Se fac cercetări in rem”, a spus Ion Veștemean, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Adevărul din spatele ușilor închise de la ATI Sibiu! ”Ce am văzut eu nu poate fi închipuit de o viață de om. Oamenii nu mor de COVID, mor asfixiați, sedați. Abator e puțin spus, ne omorâm între noi”

Reamintim că un fost medic de la Terapie Intensivă COVID, din cadrul Spitalului Judeţean Sibiu a făcut dezvăluiri halucinante despre ce se întâmplă cu pacienții care nu mai pot respira.

„Din cauza CPAP-ului, inspirul și expirul omului nu se activează, nu mai are aer și omul se asfixiază și devine agitat. Când devine agitat, îl sedează. Au fost cazuri când din disperare că rămân fără aer, au devenit agitați și și-au rupt branulele, legăturile. Dar de aici, să-i sedezi până la moarte, să-i răstignești ca pe vite și să-i legi de paturi e cale lungă. În plus, pe toți îi pun pe poziția pe spate, care poziție pe insuficiență respiratorie poate fi letală.

Există COVID, dar în Sibiu nu se moare de COVID. Dacă tot ajung oameni în acel modular pe care l-a pus Arafat, sunt convins că atunci când a plecat a dat dispoziții să fie totul în regulă. Eu nu zic că sistemul e de vină, ci oamenii din sistem. Clar. Sistemul e super OK, noi, oamenii din sistem nu suntem OK. Această crimă, și știu ce spun, trebuie oprită. Acel modular e făcut ca terapia să rămână terapie, să se poată duce bolnavii cronici, iar dacă în acest modular se omoară cu zile, atunci ce rol mai are? Abator e puțin spus. Niciodată nu am crezut că noi, oamenii, ne omorâm între noi” , a precizat medicul pentru Turnul Sfatului. 

Citeşte şi Vlad Voiculescu ameninţă cu noi restricţii: Dacă lucrurile merg aşa în continuare, nu excludem măsura! E îngrijorător ce se întâmplă acum!