Noi măsuri de relaxare intră în vigoare de la 1 iulie. Liber la nunţi şi petreceri cu sute de persoane DOCUMENT

Florin Cîţu a anunţat la finalul şedinţei de guvern de joi noi măsuri de relaxare care vor intra în vigoare începând cu data de 1 iulie 2021. Potrivit noilor reglementări, se pot organiza nunţi cu până la 150 de invitaţi şi concerte cu maxim 2500 de persoane.

24 iun. 2021, 14:25
Noi măsuri de relaxare intră în vigoare de la 1 iulie. Liber la nunţi şi petreceri cu sute de persoane DOCUMENT
Noi măsuri de relaxare intră în vigoare de la 1 iulie. Liber la nunţi şi petreceri cu sute de persoane

Noi măsuri de relaxare vor intra în vigoare de la 1 iulie. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat hotărârea nr. 41 din 24.06.2021 privind propunerea adoptării unor măsuri de relaxare în contextul evoluției pandemiei de COVID-19.

Noi măsuri de relaxare intră în vigoare de la 1 iulie

Citeşte şi Florin Cîţu anunţă MAREA RELAXARE de la 1 iulie: „Barurile şi restaurantele, deschise până la ora 2, evenimente sportive cu capacitate de 50%” VIDEO

Începând cu data de 01.07.2021, se propune creșterea numărului de persoane care nu aparțin aceleiași familii ce pot circula în grupuri pietonale de la 8 persoane la 10 persoane.

Potrivit noilor reglementări,  organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea activității cu un număr mai mare de 2.500 de persoane, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, iar spatiul sa fie de 1mp.

Se propune ca organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) să fie permisă începând cu data de 01.07.2021, cu participarea a maxim 150 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 100 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt
respectate măsurile de protecție sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.

Citeşte şi Tulpina Delta a făcut prima victimă în România. Specialiştii anunţă un nou val de infectări cu tulpina indiană din toamnă

Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie

 


loading...