Noi măsuri de restricţie în Franţa, înainte de sărbătorile de iarnă. Masca devine obligatorie şi în aer liber

Autorităţile franceze au introdus noi măsuri de restricţie înaintea sărbătorilor de iarnă. Masca a redevenit obligatorie în toate locurile publice, precum şi în aer liber.

25 nov. 2021, 15:49
Noi măsuri de restricţie în Franţa, înainte de sărbătorile de iarnă. Masca devine obligatorie şi în aer liber
Noi măsuri de restricţie în Franţa, înainte de sărbătorile de iarnă. Masca devine obligatorie şi în aer liber

Noi măsuri de restricţie în Franţa, înainte de sărbătorile de iarnă. Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Véran, a anunţat schimbarea în cadrul unei conferinţe de presă la Paris.

Noi măsuri de restricţie în Franţa, înainte de sărbătorile de iarnă

Ministrul Olivier Véran a anunţat în cadrul conferinţei de presă de la Paris, reintroducerea „obligaţiei de a purta măşti” în toate locurile publice, precum şi în aer liber, în zonele cu mare prezenţă. Mai mult, potrivit ministrului Sănătăţii, accesul în pieţele de Crăciun se va putea face doar de către cei care au un permis de sănătate.

Citeşte şi Franţa reduce la 5 luni distanţa dintre dozele a doua şi a treia. Valabilitatea paşaportului sanitar va fi condiţionată de doza booster

Noile reguli au scopul de a preveni un alt lockdown.

„Provocarea este să îi protejăm pe francezi, pentru a salva vacanţele de sfârşit de an şi pentru a trece iarna în cel mai bun mod posibil”, au anunţat autorităţile.

De asemenea, ministrul Sănătăţii al Franţei i-a îndemnat pe cetăţeni să se vaccineze împotriva coronavirusului.

„Vaccinul protejează, dar eficacitatea lui se diminuează în timp”, a mai zis Véran.

Franţa se confruntă cu începutul celui de-al cincilea val al pandemiei de coronavirus.

„Mai multe țări vecine se află deja într-un al cincilea val al epidemiei de Covid, ceea ce trăim în Franța arată clar ca începutul celui de-al cincilea val”, a transmis Veran.

Declarația a venit în a doua zi consecutivă cu peste 10.000 de cazuri de Covid-19 în Hexagon. Bilanțurile infecțiilor cu coronavirus au avut creșteri de două cifre, săptămână la săptămână, de la mijlocul lunii octombrie și până acum.

Începând din decembrie, a treia doză a vaccinului anti-Covid devine obligatorie pentru persoanele de peste 65 de ani.

Citeşte şi Cât mai ţine valul patru în România. Un renumit epidemiolog român din Franţa anunţă vremuri mai bune din noiembrie