Noi măsuri drastice pentru a limita răspândirea COVID-19, se interzice circulaţia în weekend

Guvernul Ucrainei ia măsuri drastice pentru a limita răspândirea COVID-19, cum ar fi interzicerea circulației în weekend, a anunțat marți seara premierul Denis Șmigal. Premierul a declarat că măsura va fi adoptată în ședința de miercuri a cabinetului de la Kiev.

RomaniaTV.net
11 nov. 2020, 08:38
Noi măsuri drastice pentru a limita răspândirea COVID-19, se interzice circulaţia în weekend

„După consultarea cu mediul de afaceri şi cu experţi, guvernul a optat pentru un model de măsuri de carantină care va asigura funcţionarea economiei şi va evita suprasolicitarea sistemului medical”, informează un comunicat la guvernului ucrainean.

La nivelul Ucrainei, s-au confirmat în total 489.808 cazuri de infectare cu coronavirus, din care 221.459 au fost urmate de recuperarea pacienților. Până acum, 8.947 de persoane au fost răpuse de coronavirus în Ucraina.

MApN a făcut o donație de măști, dezinfectanți și izolete, către Armata din Ucraina

Potrivit unui anunț făcut de Ministerul Apărării Naționale, România a donat în septembrie Armatei din Ucraina echipamente de protecție, dezinfectanți și izolete. Valoarea totală donației este de 450.000 de lei.

„Un lot de echipamente medicale constând în măști, combinezoane și ochelari de protecție, dezinfectanți, precum și zece sisteme de izolare și transport al personalului contaminat cu agenți biologici (izolete) provenind din stocurile Ministerului Apărării Naționale, va fi donat Ministerului ucrainean al Apărării, în baza unui Memorandum aprobat în Ședința de Guvern din 24 septembrie”, a anunțat, vineri, printr-un comunicat de presă, MApN.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, a anunţat luni serviciul său de presă, precizând că şeful statului ucrainean „se simte bine”, relatează AFP.

Volodimir Zelenski, în vârstă de 42 de ani, a cărui soţie s-a îmbolnăvit de covid-19 în urmă cu mai multe luni, „a fost testat pozitiv cu covid-19”, a anunţat într-un comunicat preşedinţia ucraineană.

El „se simte bine şi va continua să-şi exercite funcţia muncind de la distanţă şi autoizolându-se”, precizează preşedinţia ucraineană. În iunie 2020, soţia preşedintelui ucrainean, Olena Zelenska, a fost spitalizată după ce s-a infectat cu coronavirus, dar starea sa de sănătate s-a stabilizat. În schimb, rezultatele celor mai recente teste ale preşedintelui Volodimir Zelenski şi copiilor cuplului au fost negative.