Noi MĂSURI DURE în Marea Britanie pentru reducerea numărului de imigranţi din România şi Bulgaria

Publicat: Miercuri, 27 Noiembrie 2013 07:51 // Actualizat: Miercuri, 27 Noiembrie 2013 07:51 // Sursa: romaniatv.net

Premierul britanic, David Cameron, a anunţat, marţi seara, măsuri dure împotriva aşa-numitului "turism pentru beneficii sociale", afirmând că imigranţii din cadrul UE nu vor putea să pretindă sprijin din partea contribuabililor pe termen nelimitat.

Normele de eligibilitate pentru ajutoarele de şomaj vor fi înăsprite, iar accesul la locuinţe sociale va fi limitat, relatează BBC News Online. 

Premierul a declarat, de asemenea, că cetăţenii britanici sunt "profund îngrijoraţi" de nivelul imigraţiei provenind din România şi Bulgaria. El a pus sub semnul întrebării şi principiul libertăţii de circulaţie în cadrul UE, precizând că acest drept nu poate fi "necondiţionat".

El a sugerat că un viitor Guvern conservator după 2015 ar putea exercita presiuni pentru schimbări majore pentru limitarea numărului de imigranţi din ţările membre sau viitoare membre ale UE.  

Lucrătorii români şi bulgari au fost supuşi unor restricţii pe piaţa muncii din Marea Britanie de la aderarea ţărilor lor la UE în 2007, iar aceste măsuri cu caracter de tranziţie vor expira la sfârşitul anului.

Ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, îl îndeamnă pe premierul Marii Britanii, David Cameron, să respingă atitudinile "xenofobe, populiste şi uneori rasiste" promovate de unii politicieni britanici în privinţa imigranţilor români. Corlăţean a apreciat că nu va exista niciun influx masiv de români în Marea Britanie după eliminarea restricţiilor începând din ianuarie 2014, argumentând că cei care au vrut să părăsească România deja au făcut acest lucru.

"Marea Britanie nu este singura ţară membră UE" care elimină restricţiile la 1 ianuarie 2014; "vor fi multe alte state europene care vor renunţa la restricţii, prin urmare, în niciun caz nu va fi doar Marea Britanie în această lume, cu tot respectul", a explicat Corlăţean, argumentând că Marea Britanie nu prea a fost principala destinaţie a emigranţilor români.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 dec 00:15
Votează email 0 email
...care face ÎNCONJURUL internetului: Cum arată ROMÂNII în viziunea BRITANICILOR FOTO Faptul că britanicii sunt de-a dreptul îngroziţi că începând cu 2014 românii şi bulgarii îi vor “invada” este un lucru destul de cunoscut. Dar acum, o...
27 nov 13:22
...că imigranţii din cadrul UE nu vor putea să pretindă sprijin din partea contribuabililor pe termen nelimitat. Citește mai departe…

...
27 nov 13:22
...că imigranţii din cadrul UE nu vor putea să pretindă sprijin din partea contribuabililor pe termen nelimitat. Citește mai departe…

...
27 nov 09:20
Răspunde | Votează email 0 email
Http://SmartUrl.it/RoML

Esti Pasionat de Fotbal ? ... intra Aici: Http://SmartUrl.it/RoML Faci cont, creeaza-ti propria ta echipa de fotbal si dueleaza-te jucand gratuit cu alti Manageri din intreaga lume pentru a castiga Titlul, Cupa, Europa League (SC), chiar Trofeul UEFA Champions League (MLCL)! Poti castiga Bani, Telefoane, Trofee, Diplome, Cadouri surpriza, etc!

Http://SmartUrl.it/RoML

(Pentru a accesa Link-ul incearca urmatorii pasi: Selecteaza link-ul, Click dreapta, Deschide Legatura ori Accesati sau Copiaza link-ul, da paste sus la bara de navigare si Enter) Manager de Fotbal Gratuit AICI:

Http://SmartUrl.it/RoML
27 nov 08:03
... Premierul britanic, David Cameron, a anunţat, marţi seara, măsuri dure...
1
EUR
4.8730
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H