Noi modificări la legea pensiilor, promulgate de preşedintele Klaus Iohannis

Publicat: Luni, 16 Iulie 2018 14:07 // Actualizat: Miercuri, 18 Iulie 2018 17:29 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 103/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul asigurărilor sociale. Potrivit acestei lege, se interzice cumulul de pensii din sistemul public cu pensiile speciale.

Articolul 51 al Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 103/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul asigurărilor sociale, va avea următorul cuprins: 
"(2) Persoanele care îndeplinesc condițiile pentru obținerea mai multor categorii de pensii dintre cele prevăzute la alin. (1) optează pentru obținerea uneia dintre acestea.
(3) Persoanele care îndeplinesc condițiile pentru obținerea mai multor pensii de serviciu/indemnizație pentru limită de vârstă, reglementate de legi cu caracter special, optează pentru obținerea uneia dintre acestea.
(4) Pensia din sistemul public de pensii nu poate fi cumulată cu o pensie de serviciu/indemnizație pentru limită de vârstă reglementate de legi cu caracter special.
(5) Prevederile alin. (4) nu se aplică situației în care persoana îndeplinește atât condițiile pentru acordarea pensiei din sistemul public de pensii, cât și cele pentru acordarea unei pensii dintr-un sistem propriu de asigurări sociale neintegrat sistemului public de pensii."

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 iul 15:34
Răspunde | Votează email 5 email
sandu
E nomal!O pensie nu zece !
1
EUR
4.7315
RON
21 Jul
noapte 18 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H