Noi modificări la platforma de programare pentru vaccin. Cum se schimbă numărul de ordine de pe lista de vaccinare la unele persoane. Anunţul făcut de Andrei Baciu!

O nouă serie de modificări pe platforma de vaccinare a fost anunţată de vicepreşedintele CNCAV, Andrei Baciu, miercuri dimineaţă.

24 mart. 2021, 10:47
Noi modificări la platforma de programare pentru vaccin. Cum se schimbă numărul de ordine de pe lista de vaccinare la unele persoane. Anunţul făcut de Andrei Baciu!

Noi modificări la platforma de programare pentru vaccin. Astfel, la înscrierea pe lista de aşteptare orice persoană ar putea să primească o estimare a timpului până când va ajunge într-un centru de vaccinare. Baciu explică şi de ce numărul de ordine de pe lista de aşteptare se poate modifica în cazul unor persoane.

Noi modificări la platforma de programare pentru vaccin. Cum se schimbă numărul de ordine de pe lista de vaccinare

În perioada următoare vor fi făcute câteva modificări în platforma RoVaccinare. Veţi putea vedea în listele de aşteptare câte persoane aveţi în faţa dumneavoastră şi va exista şi o estimare de timp până când veţi ajunge într-un centru de vaccinare”, a anunţat, miercuri, Andrei BAciu.

Acesta a explicat însă că persoanele de peste 65 de ani şi cele cu boli cronice au prioritate, ceea ce înseamnă că cei din etapa a treia pot observa modificări ale locului pe care îl ocupă pe listă.

”Cum traducem asta: să presupunem că ne-am înscris pe lista de aşteptare şi avem 99 persoane înainte (ocupăm locul 100) şi se mai înscriu 10 persoane din categoriile amintite mai sus. Asta înseamnă că locul pe care îl vom avea pe lista de aşteptare va fi 110. Cele 10 persoane din categoriile de risc vor ocupa primele locuri. Aceste cifre se modifică de fiecare dată când o persoana din etapa a II-a se înscrie pe platformă”, a mai precizat vicepreşedintele CNCAV.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că pe platforma de vaccinare vor fi disponibile de la începutul lunii aprilie timpul disponibil până la vaccinare şi tipul de vaccin care va fi utilizat.

Andrei Baciu a anunţat în cadrul conferinţei de presă de marţi că România se clasează pe locul şase la nivel european ca număr de doze de vaccin anti-covid administrate, iar la nivel global pe locul 23.

„Activitatea ne clasează la un total de doze administrate pe un loc şase la nivel european şi cu un total de doze administrate global pe poziţia 23”, a declarat Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii în cadrul conferinţei de presă de marţi după-amiază.

Citeşte şi: Andrei Baciu: România ocupă locul şase la nivel european ca număr de doze de vaccin anti-COVID administrate
 


loading...