Andrei Baciu recunoaşte că s-au vaccinat persoane care nu s-au programat. Cine sunt cei care s-au băgat în faţă EXCLUSIV

Andrei Baciu, vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare împotriva COVID-19, a recunoscut la România Tv că au existat persoane care s-au vaccinat împotriva coronavirusului, deşi nu erau programate.

10 mart. 2021, 19:35
Andrei Baciu recunoaşte că s-au vaccinat persoane care nu s-au programat. Cine sunt cei care s-au băgat în faţă EXCLUSIV

Andrei Baciu recunoaşte că s-au vaccinat persoane care nu s-au programat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a spus cine sunt cei care „s-au băgat în faţă”.

Andrei Baciu recunoaşte că s-au vaccinat persoane care nu s-au programat

„Până în momentul de faţă s-au vaccinat peste un milion de oameni. Vorbim de 2 milioane de doze de vaccin administrate. Exista persoane care s-au vacinat, dar care nu s-au programat. Aceste persoane nu s-au bagat in fata, erau persoane care trebuiau să se vaccineze în etapa a doua.

De exemplu, persoanele din centrele de batrani. La fel s-a intamplat si cu persoanele imobilizate. Persoanele respective nu s-au vaccinat in centrele de vaccinare. Persoanele care fac dializa nu au putut sa astepte un loc pentru ca sunt locuri limitate. Atunci, aceste persoane se vaccinau fara programare. Aceste persoane se incadreaza in etapa a doua. Nici nu avea rost sa se faca aceste programări.

Transparenta este fundamentul acestui guvern. Pe partea de vaccinare noi am depus toate eforturile, am comunicart toate datele pe care le am avut”, a explicat vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare împotriva COVID-19 la România Tv.

Când începe etapa a treia de vaccinare

Citeşte şi Nou studiu despre eficienţa vaccinului AstraZeneca. Andrei Baciu: „A arătat o eficienţă de 95% faţă de formele grave ale bolii. Rezultatele sunt exact invers percepţiei actuale”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a vorbit şi despre cea de-a treia etapă de vaccinare.

„Vaccinurile s-au dovedit ca sunt sigure si eficiente, insă nu am avut suficiente pentru toata lumea şi atunci s-au definit cele trei etape. A treia etapa începe pe 15 martie, practic, oricine isi doreste si are peste 16 ani va putea sa se inscrie pe o lista de asteptare. Aceasta lista de asteptare nu este generala, este o lista pentru fiecare centru in parte.

Cineva din etapa a treia poate sa selecteze un centru de vaccinare si sa se inscrie. Persoanele din etapa a treia nu se vor vaccina inaintea persoanele varstnice sau a celor cu boli cronice. Va fi o perioada de suprapunere, pana in momentul in care se epuizeaza etapa a doua.

Începand de astazi sunt 9 orase mari in care rata de incidenta este foarte mare. Pentru aceste localitati a inceput înscrierea chiar de astăzi. Aceasta este o alta masura suplimentara fata de celelalte pe care le cunoastem”, a mai precizat vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare împotriva COVID-19.

Acesta a precizat că programările celor din etapa a treia se pot face atât online, direct pe platforma de vaccinare, cât şi prin call center.

Citeşte şi Ce se întâmplă cu slujba de Înviere din acest an. Andrei Baciu: Este o situaţie în dinamică

 

 

 

 

 

 

 

 


loading...
Partenerii noștri