Noi modificări pentru pensiile militarilor. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Publicat: Vineri, 29 Mai 2020 12:09 // Actualizat: Vineri, 29 Mai 2020 12:09 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea conform căreia poate beneficia de reducere a vârstei de pensionare şi personalul din sistemul de apărare care a fost trecut în rezervă sau în cazul căruia raportul de serviciu a încetat ca urmare a reorganizării unităţii şi reducerii unor funcţii.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru completarea art. 21 din Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Pe 6 mai, Camera Deputaţilor a adoptat acest proiect de lege care a fost iniţiat de deputatul liberal Florin Roman.

"De reducerea vârstei standard de pensionare beneficiază şi militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special care, la data depunerii cererii de pensionare, îndeplinesc condiţiile de vechime (...) şi care se regăsesc în una din următoarele situaţii: a) au fost trecuţi în rezervă în conformitate cu art. 45 alin. (1) lit. a), b), e), g) şi h) din Legea nr. 384/2006, cu modificările şi completările ulterioare; b) au fost trecuţi în rezervă ori le-au încetat raporturile de serviciu din motive neimputabile acestora, ca urmare a reorganizării unităţii militare sau a reducerii unor funcţii din statele de organizare, precum şi pentru alte motive ori nevoi ale instituţiilor din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale", prevede textul adoptat de deputaţi.

Potrivit deputatului Florin Roman, propunerea legislativă vine să elimine o discriminare existentă cu privire la militarii rezervişti în raport cu militarii aflaţi în prezent în activitate.

Preşedintele Iohannis a mai semnat decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Protocolului Adiţional semnat la Bucureşti, la 27 mai 2019, la Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Arabe Egipt privind dobândirea dreptului de proprietate asupra terenurilor de către misiunile diplomatice ale celor două state, semnat la Bucureşti la 10 noiembrie 2011.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Klaus Iohannis pensii militari pensii militari in rezerva
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8433
RON
15 Jul
noapte 15 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H