Noi pachete de droguri, găsite luni la malul Mării Negre. Până acum au fost descoperite 152 de kg de droguri

Noi pachete de droguri a fost descoperite luni pe litoralul Mării Negre. Polițiștii sunt în continuare în alertă, asta după ce în weekend au fost găsite 152 de kilograme de cocaină care valorează zeci de milioane de euro. Poliţiştii şi jandarmii continuă căutările sub coordonarea procurorilor DIICOT.

RomaniaTV.net
08 apr. 2019, 11:31
Noi pachete de droguri, găsite luni la malul Mării Negre. Până acum au fost descoperite 152 de kg de droguri

Este alertă pe litoralul românesc, acolo unde valurile aduc în continuare la țărm pachete cu droguri. Ultimele pachete au fost găsite la Tuzla, Eforie Nord și Agigea. Procurorii au mers imediat și le-au ridicat. Până acum au fost găsite 152 de kilograme de droguri, a anunţat luni DIICOT.

„Pe litoralul Mării Negre, se desfăşoară, în continuare, operaţiunea de căutare a pachetelor susceptibile a conţine droguri. Activităţile au loc în cadrul unui dosar de trafic de droguri de mare risc şi sunt derulate de către procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, poliţişti de frontieră şi jandarmi. În perioada 5 – 8 aprilie, pe litoralul din judeţul Constanţa s-a depistat şi ridicat cantitatea de 152 de kilograme de droguri”, se arată într-un mesaj pe site-ul DIICOT.

Autorităţile reamintesc cetăţenilor din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viaţa, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Sute de poliţişti şi jandarmi sunt angrenaţi, de câteva zile, într-o această amplă acţiune care se desfăşoară pe litoralul românesc, pe o distanţă de circa 90 de kilometri, într-un dosar de trafic de droguri, la căutări participând ambarcaţiuni, scafandri, precum şi două elicoptere.

Pe 23 martie, peste 800 de kilograme de cocaină au fost găsite într-o şalupă răsturnată pe o plajă dintre localităţile Sfântu Gheorghe şi Sulina. Drogurile erau ambalate în 36 de saci şi, potrivit estimărilor, ar valora câteva sute de milioane de euro.