Noi pedepse pentru şoferii indisciplinaţi în trafic. Amenzile pot ajunge până la 3.000 lei

Noi pedepse pentru șoferi teribilişti. Vizați sunt vitezomanii, cei care dau flashuri sau cei care șicanează în trafic și fac slalom printre mașini. Amenzile sunt usturătoare, pot ajunge și la 3000 de lei.

28 nov. 2021, 15:20
Noi pedepse pentru şoferii indisciplinaţi în trafic. Amenzile pot ajunge până la 3.000 lei

Noi pedepse pentru şoferii indisciplinaţi în trafic. Polițiștii vor sancţionarea mai dură a șoferilor care încalcă legea în trafic. Mai exact, s-a propus amenzi mai mari pentru vitezomani și pentru șoferii cu comportament agresiv.

„Având în vedere evenimentele înregistrate în ultima perioadă și necesitatea sancționării unor astfel de fapte mult mai drastic, ținând totodată cont și de urmările foarte grave pe care aceste abateri în trafic le pot produce, prin proiectul de modificare a legislației rutiere, în primul rând s-a introdus noțiunea de comportament agresiv în conducerea pe drumurile publice, precum și sancțiunea corelativă alocării acestui comportament cu o amendă prevăzută în clasa a 4-a de sancțiuni, de la 1.305 lei până la 2.900 lei”, a declarat Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, pentru Gândul.

Citeşte şi: Tzancă Uraganu, prins că circula cu viteză şi fără să aibă asupra lui permisul de conducere şi cartea de identitate. Instanţa i-a respins cererea de înlocuire a amenzii cu avertisment

Şoferii care dau flash-uri, care fac slalom printre mașini sau șicanează în trafic riscă să fie amendați cu aproape 3.000 lei, dacă Poliția reușește să schimbe Codul Rutier.

Citeşte şi: Cod Rutier 2022. Cum vor fi pedepsiţi şoferii agresivi. Amenzi uriaşe pentru drifturi, demaraje în trombă şi flash-uri în trafic