Tzancă Uraganu, prins că circula cu viteză şi fără să aibă asupra lui permisul de conducere şi cartea de identitate. Instanţa i-a respins cererea de înlocuire a amenzii cu avertisment

Tzancă Uraganu a fost oprit de poliţiştii de la Rutieră după ce radarul a înregistrat o viteză de 116 km la oră. Incidentul în urma căruia manelistul a trebuit să plătească o amendă uriaşă s-a petrecut în luna mai a acestui an.

23 nov. 2021, 12:01
Tzancă Uraganu, prins că circula cu viteză şi fără să aibă asupra lui permisul de conducere şi cartea de identitate. Instanţa i-a respins cererea de înlocuire a amenzii cu avertisment

Tzancă Uraganu, pe numele său real Andrei Velcu, a fost oprit în trafic după ce automobilul său, un Range Rover, a fost surprins de radar pe DN1, în dreptul localității Pucheni Moșneni, circulând cu 116 km/h. Doar 4 km mai avea până să atingă limita la care şi-ar fi putut şpierde permisul pentru trei luni.

Nici aşa artistul nu a scăpat prea uşor. El s-a ales cu o amendă în cuantum de 1.305 lei și cu 6 puncte de penalizare. Pentru că nu avea asupra lui nici permisul de conducere, nici certificatul de înmatriculare a maşinii şi nici cartea de identitate, a mai primit o amendă de 870 lei. În total, manelistul s-a ales cu peste 2.000 de lei amendă, potrivit wowbiz.ro

Tzancă Uraganu a cerut înlocuirea amenzii cu avertisment, dar nu a reuşit să convingă magistraţii

Ulterior, cântăreţul s-a adresat instanţei, cerând ca amenda să-i fie înlocuită cu un avertisment. În cererea înaintată instanţei, Tzancă menţionează că ”nu i-a fost acordat posibilitatea de a vedea înregistrarea video, nici fotografiile, cunoscut fiind că, atunci când în raza de acțiune a aparatului radar sunt mai multe autovehicule, nu este posibilă identificarea vitezei fiecăruia”. De menţionat, însă, că polițștii nu au obligația de a le arăta șoferilor proba video care să demonstreze că au greșit, singura dovadă suficientă în acest sens fiind completarea procesului verbal.

Citeste si Tzancă Uraganu a fost bătut cu bestialitate. Primele declaraţii: „Au venit prin spate şi mi-au dat cu spray în ochi”

Vedeta a venit şi cu un alt argument al faptului că a fost sancţionat pe nedrept: porțiunea de drum pe care se afla nu ar fi fost semnalizată suficient, așa că nu avea de unde să știe dacă viteza maximă în localitate este de 30, 50 sau 70 km/h.

De asemenea, Tzancă a cerut ca în locul amenzii pentru neprezentarea actelor, să primească un simplu avertisment.

Polițiștii au depus la dosar copie după înregistrarea în care se vede cum Range Roverul manelistului circula cu viteza care apare și în procesul verbal. În aceste condiții, magistrații de la Judecătoria Ploiești au respins cererea de anulare a procesului verbal formulată de Andrei Velcu.

Citeste si Florin Salam sare la gâtul maneliştilor din noua generaţie. Principalii vizaţi: Dani Mocanu şi Tzancă Uraganu: „La ăştia de vă postaţi bani! M-am jurat pe voi, care v-am crescut. Staţi cuminţi cu banii ăia, că n-aveţi talent”