Noi percheziţii la Caracal. A fost adus un excavator pentru a săpa în curtea lui Gheorghe Dincă UPDATE

O nouă zi de percheziții la casa groazei din Caracal. La aproape trei săptămâni de când Alexandra a fost răpită de Gheorghe Dincă, anchetatorii au început săpăturile cu excavatoarele în curtea lui Gheorghe Dincă. Anchetatorii analizează centimetru cu centimetru casa și curtea lui Gheorghe Dincă, bărbatul care a mărturisit că le-a ucis pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu. 

13 aug. 2019, 06:28
Noi percheziţii la Caracal. A fost adus un excavator pentru a săpa în curtea lui Gheorghe Dincă UPDATE

Criminaliștii descoperă din ce în ce mai multe lucruri care îi îngrozesc încă din ziua în care au ajuns la casa de pe Strada Craiovei, numărul 169: haos total, gropi de gunoi sub pământ întinse pe sute de metri, buncăre, lucruri care nu au ce căuta într-o gospodărie obișnuită. Zeci de anchetatori sunt la fața locului și sunt nevoiți să sorteze tone de deșeuri, chiar sub ochii lui Gheorghe Dincă, care stă relaxat pe scaun și le dă indicații anchetatorilor unde să mai sape cu excavatoarele.

Avocatul familiei Luizei, Tonel Pop, susține că Gheorghe Dincă are foarte mult gunoi în curte și excremente de om sau de animal. Pop arată că Dincă stă pe un scăunel și îi pune pe anchetatori să-i sape „prin rahat”.

„El își bate joc de anchetatori, îi pune să caute prin gunoi. Vă dați seama dacă dumneavoastră nu mai puteați sta la poartă din cauza mirosului, vă dați seama ce era pentru anchetatori. I-a pus să-i sape printr-o groapă de gunoi. Este incredibil ce face acest om!

Dânsul stă pe un scăunel, iar anchetatorii îi sapă prin gunoi, prin rahat, mă scuzați de expresie. El stă pe scăunel, dă indicații, apoi vrea păpică, apoi vrea umbră, că nu putem să-l ținem oricum, că se plânge la CEDO. Nu ne așteptam la așa ceva, să aibă o groapă de gunoi pe o asemenea distanță.”, a spus Tonel Pop.

Anchetatorii au obţinut un nou mandat pentru a face noi cercetări la casa lui Gheorghe Dincă din Caracal. Aceştia au cerut ajutorul unor ingineri constructori pentru a scana gropile betonate, înainte de a le sparge astfel încât să nu fie distruse probele. Procurorii iau în calcul chiar demolarea casei lui Dincă.

Până atunci, au fost audiați noi martori. Pe lângă declarații, aceștia au dat probe biologice și au fost amprentați, pentru a se stabili dacă au sau nu vreo legătură cu faptele de care e bănuit fostul mecanic auto.

Citeşte şi: Alexandru Cumpănaşu, documentul care aruncă în aer ancheta în cazul Caracal: „Nu mă las până criminalii ăştia nu fac puşcărie”

Pe de altă parte, rezultatele ADN ale fragmentelor osoase, găsite în pădurea de lângă Caracal, vor fi gata la finalul acestei săptămâni.

La ultimele percheziții făcute la Caracal, în locuința lui Gheorghe Dincă, au fost găsite mai multe articole de îmbrăcăminte cu pete de sânge.