Noi poziţii ruseşti distruse de armata ucraineană pe Insula Şerpilor

Armata ucraineană a anunţat că a distrus mai multe poziţii şi arme ale trupelor ruse de pe Insula Şerpilor din Marea Neagră, relatează CNN.

23 iun. 2022, 13:35
Noi poziţii ruseşti distruse de armata ucraineană pe Insula Şerpilor

Insula Şerpilor este ocupată de Marina Rusă încă de la începutul războiului, iar operaţiunea forţelor ucrainene împotriva inamicului continuă, anunţă armata ucraineană.

Sergii Bratciuk, purtătorul de cuvânt al administraţiei militare regionale Odesa, a declarat pe Telegram:  ”Veşti bune… armata noastră a lovit un alt sistem de rachete de tip Pantsir”.

Pantsirul este o armă de apărare aeriană pe care ruşii au trimis-o pe Insula Şerpilor.

”Există confirmarea din partea armatei cu privire la înfrângerea ţintelor militare ale garnizoanei ruse temporare”, a spus Bratciuk, potrivit News.ro.

”Vorbim de două complexe de rachete şi tunuri antiaeriene, de o staţie radar, mai multe unităţi de vehicule şi mai mulţi militari”, a adăugat el.

Citeşte şi: Sorin Ovidiu Vîntu face anunţul care îi înfioară pe români: „Trupe româneşti vor fi obligate să meargă în Ucraina, pentru că ăsta este trendul”

Miercuri, direcţia de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării a precizat că ”operaţiunea va continua până la eliberarea totală a Insulei Şerpilor”.

Comandamentul operaţional sudic al armatei a anunţat marţi că a lansat ”atacuri direcţionate prin folosirea diferitelor forţe” pe insulă.

Armata ucraineană a anunţat şi marţi că a lansat lovituri aeriene asupra Insulei Şerpilor. Potrivit Comandamentului Operaţional Sud al armatei ucrainene, au fost efectuate ”lovituri ţintite cu folosirea de forţe diverse” asupra insulei din Marea Neagră ocupată de Rusia din primele zile ale invaziei acesteia în Ucraina.

Citeşte şi: Război în Ucraina. Victorie importantă pentru Rusia în ziua în care Zelenski se laudă cu aderarea la UE


loading...
Partenerii noștri