Noi privilegii pentru angajaţii de la stat. Mai mulţi bugetari vor primi spor pentru complexitatea muncii de 15 la sută din salariu

O nouă categorie de bugetari se alege cu venituri mai mari. Este vorba de angajaţii Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNSP) care vor primi un spor pentru "complexitatea muncii" de 15 la sută din salariu de bază. Asta înseamnă chiar și 2000 de lei în plus lunar.

RomaniaTV.net
02 aug. 2018, 08:17
Noi privilegii pentru angajaţii de la stat. Mai mulţi bugetari vor primi spor pentru complexitatea muncii de 15 la sută din salariu

Legea, care acordă funcţii şi atribuţii suplimentare CNSP, inclusiv de a se ocupa de proiectele strategice de investiţii derulate în parteneriat public – privat, şi care conţine şi o prevedere referitoare la salariile angajaţilor, a fost promulgată marţi de preşedintele Klaus Iohannis.

„Personalul din cadrul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%”, arată un articol din legea promulgată, potrivit Adevarul.

Preşedintele Comisiei Naţionale de Prognoză va primi peste 2.000 de lei în plus la salariul brut, după acordarea acestui spor. La 31 martie, potrivit datelor instituţiei, preşedintele CNSP, Ion Ghizdeanu, avea un salariu brut de 15.200 lei. După acordarea sporului de 15%, preşedintele instituţiei va mai lua în plus 2.280 de lei, ceea ce îi va aduce veniturile brute lunare obţinute din această funcţie la 17.480 lei.

Şi şoferii primesc bani în plus. Comisia Naţională de Prognoză are angajaţi 3 şoferi, care erau plătiţi la 31 martie cu 4.165 lei, respectiv 4.313 lei. Şi aceştia voi primi spor de 15% pentru „complexitatea muncii”. Astfel, unul dintre ei va primi 624 lei în plus la salariul brut, în timp ce ceilalţi doi primesc câte 647 lei.

La 31 martie, CNSP avea în evidenţe 83 de angajaţi, toţi plătiţi cu salarii brute de peste 4.100 de lei. Cheltuielile cu salariile pentru aceştia se ridicau, aşadar, la suma brută de 700 milioane de lei, la care se adaugă patru indemnizaţii de aproape 1.000 de lei fiecare pentru deţinerea titlului ştiinţific de doctor. După aplicarea sporului de 15% pentru toţi angajaţii instituţiei, cheltuielile brute cu salariile vor creşte cu 105 milioane de lei, potrivit calculelor realizate de „Adevărul”.