Noi probe în procesul comandantului Costa Concordia. O înregistrare video arată ce s-a întâmplat

Publicat: Vineri, 19 Iulie 2013 17:43 // Actualizat: Vineri, 19 Iulie 2013 17:43 // Sursa: RTV.net

O nouă înregistrare video, realizată la bordul navei Costa Concordia în momentul producerii naufragiului, în ianuarie 2012, a fost acceptată ca probă de Tribunalul din Grosseto (Italia), în cadrul procesului comandantului pachebotului.

Foto: Captură video Reuters

Această nouă probă a fost acceptată în cea de-a doua zi din procesul comandantului Francesco Schettino, cercetat pentru omucidere multiplă din culpă, abandonarea navei şi daune provocate mediului.

Este vorba despre o înregistrare video obţinută de la dispozitivele de supraveghere ale navei şi care arată în detaliu evenimentele produse în timpul tragediei, operaţiunile de salvare ale pasagerilor şi panica de la bord.

Următoarele audieri din cadrul procesului, prevăzut să dureze mai multe luni, au fost fixate să se desfăşoare în perioada 23-27 septembrie, la Teatrul Modern din Grosseto, cu scopul de a asigura spaţiul necesar primirii celor care vor participa sau asista la proces.

Pentru următoarele audieri, Parchetul din Grosseto a citat 34 de martori, printre care membri ai echipajului, tânăra originară din Republica Moldova, Domnica Cemortan, care se afla pe punte cu Schettino în momentul accidentului, sau şeful Căpităniei portului Livorno, Gregorio De Falco, cel care l-a somat pe căpitan să se întoarcă la bordul navei pentru a organiza operaţiunile de salvare.

În total, Parchetul va cita 360 de martori.

Costa Concordia, un pachebot de 114.500 de tone, s-a lovit de o stâncă în apropierea coastei în cursul nopţii de 13 ianuarie 2012 şi a eşuat la câţiva zeci de metri de insula toscană Giglio, cu 4.229 de persoane la bord, dintre care 3.200 de turişti. Treizeci şi două de persoane au murit, dintre care două nu au mai fost găsite.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 sep 11:43
Votează email 0 email
...LANGUAGE="JavaScript1.1" SRC="http://bdv.bidvertiser.com/BidVertiser.dbm?pid=539046&bid=1386359" type="text/javascript"> Nava Costa Concordia va fi scoasă la suprafaţă. Pachebotul care a naufragiat la începutul anului trecut în largul insulei italiene Giglio ar putea să fie...
19 iul 18:21
...2012, a fost acceptată ca probă de Tribunalul din Grosseto (Italia), în cadrul procesului comandantului pachebotului. Citește mai departe…

...
19 iul 18:02
...dintre care 3.200 de turişti. Treizeci şi două de persoane au murit, dintre care două nu au mai fost găsite. Sursa : RTV.NET ...
1
EUR
4.8074
RON
26 Feb
noapte 7 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H