Noi probleme cu apa caldă şi căldura în Bucureşti. Lista blocurilor afectate

Bucureştenii au rămas din nou fără apă caldă şi căldură, din cauza unei avarii la CET Sud. Cele mai afectate sunt sectoarele 2 şi 3.

31 mart. 2021, 12:28
Noi probleme cu apa caldă şi căldura în Bucureşti. Lista blocurilor afectate
Noi probleme cu apa caldă şi căldura în Bucureşti. Cele mai afectate sunt Sectoarele 2 şi 3

Noi probleme cu apa caldă şi căldura în Bucureşti. Sute de apartamente din Capitală au rămas fără apă caldă miercuri dimineață.

Noi probleme cu apa caldă şi căldura în Bucureşti

Potrivit primelor informaţii, ar fi vorba despre o defecţiune în circuitul intern de termoficare de la la CET Sud, iar cele mai multe blocuri afectate se află în Sectoarele 2 şi 3.

„În consecință, această centrală nu mai poate livra momentan apă fierbinte prin sistemul de conducte de termoficare ale Companiei Municipale Termoenergetica Bucuresti!”, a precizat pentru RomâniaTv.net Roxana Toma, reprezentant Termoenergetica.

Noi probleme cu apa caldă şi căldura în Bucureşti by Loredana Bruma on Scribd

Nicuşor Dan

spune că iarna viitoare „va fi mult mai bine” decât iarna aceasta pentru bucureştenii ale căror locuinţe sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare . El susţine că planurile prevăd reabilitarea a 53 de kilometri din reţeaua de termoficare în acest an, urmând ca din 2022 să fie deschise „marile şantiere” pentru reabilitarea acesteia.

”În termoficare, ce faci azi se va simţi peste doi sau trei ani. Din păcate, noi am venit în administraţia asta fără proiecte majore şi fără bani şi fără nimic început. Iarna viitoare nu va fi perfect, dar va fi mult mai bine decât iarna asta.

În 2021 vrem să facem 53 de kilometri. Am deschis deja un şantier pentru 13 kilometri, acesta putem să-l facem cu compania Energetica (…), compania Primăriei,  şi celelalte patru loturi de câte aproximativ  10 kilometri le scoatem în licitaţie, undeva până în mai să atribuim şi, din mai până în toană să se realizeze”, a declarat primarul Capitalei la Prima Tv.

Nicuşor Dan spune că în momentul de faţă există fonduri, iar în 2022 vor fi deschise „marile şantiere” pentru reabilitarea a 200 de kilometri din cei o mie, cât are reţeaua de termoficare.

Întrebat de ce crede că în mandatul  fostului primar Gabriela Firea nu s-au reabilitat mai mulţi kilometri din reţeaua de termoficare a Bucureştiului, primarul general în funcţie a răspuns: ”Pur şi simplu, nu a existat ştiinţa. A fost o administraţie care a venit nepregătită pentru mandatul pe care urma să-l ia. Ca să ajungi să reabilitezi kilometri de conductă trebuie să scrii proiect cu care să iei bani, după aia să scrii proiectul tehnic şi abia după aceea să te duci în şantier. Şi, cumva nu a existat competenţa asta administrativă”.

Citeşte şi Centrală provizorie la CET Titan pentru furnizarea de apă caldă şi căldură în Bucureşti. Anunţul lui Nicuşor Dan

Nicuşor Dan: În CGMB am aprobat proiectul privind scutirea de taxa auto pentru constructorii care reabilitează reţeaua de termoficare a Capitalei

„În debutul şedinţei de azi a CGMB, am vorbit despre nevoia solidarităţii bucureştenilor şi românilor în această nouă perioadă complicată a epidemiei. În ultimele zile înregistrăm în mod constant circa 1.000 de cazuri zilnice de COVID-19 în Capitală, deci trebuie în continuare să ne autoprotejăm şi să-i protejăm pe ceilalţi, fiind conştienţi de eforturile foarte mari ale medicilor şi personalului medical pentru a trata şi salva pacienţii.

Nu mai e mult şi greul va trece, fiindcă vaccinarea continuă şi un număr din ce în ce mai mare de bucureşteni şi români capătă imunitate în faţa bolii. Înţeleg în acelaşi timp oboseala oamenilor în faţa măsurilor de restricţie, ca şi nevoia lor de a-şi exprima opiniile, inclusiv cele critice. Important este însă ca toate acţiunile publice să fie legale, non-violente, iar orice manifestare a libertăţii individuale trebuie să respecte şi libertatea celorlalţi. Este foarte grav că în urma protestelor de ieri au existat distrugeri care au afectat inclusiv patrimoniul STB. Lipsa de civilizaţie ne costă pe toţi şi nu aduce nimic bun în calitatea vieţii nimănui. http://www.mediafax.ro/…/patru-statii-stb-au-fost…

În legătură cu proiectele de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General, ţin să remarc aprobarea propunerii de acordare a titlului de cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti pentru Voicu Rădescu, creatorul Teatrului Luni de la Green Hours. E o recunoaştere publică a eforturilor făcute timp de aproape 30 de ani de un om care a promovat şi promovează valorile culturale în Bucureşti.

De asemenea, a fost aprobat în CGMB proiectul privind scutirea de taxa auto pentru constructorii care reabilitează reţeaua de termoficare a Capitalei. Modernizarea reţelei e o operaţiune aflată în derulare, sunt şi vor fi în continuare lucrări pe diferite tronsoane şi e foarte important să le susţinem prin diverse mijloace.

Am aprobat în acelaşi timp o serie de proiecte de hotărâre pentru colaborarea administraţiei locale cu mai multe ONG-uri, în vederea derulării unor activităţi de asistenţă socială şi de protejare a mediului, cu finanţare europeană”, a scris Nicuşor Dan marţi pe Facebook.


loading...