Noi probleme pentru Elena Udrea. Fosta „Blondă de la Cotroceni” a dat faliment, decizia de ultimă oră a judecătorilor

Elena Udrea are noi probleme. Una din firmelele sale a intrat în faliment. În prezent, Elena Udrea este închisă în Penitenciarul Târgşor, unde execută o pedeapsă de 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

04 aug. 2022, 08:52
Noi probleme pentru Elena Udrea. Fosta „Blondă de la Cotroceni” a dat faliment, decizia de ultimă oră a judecătorilor

Noi probleme pentru Elena Udrea. Judecătorii au declarat falimentul firmei deținute de fosta „Blondă de la Cotroceni”, Lia Stanca,  Nadine Stanca (fiica Liei Stanca). Este vorba despre compania Băi Boghiș SRL.

Noi probleme pentru Elena Udrea. Fostul ministru este în faliment

Citeşte şi Elena Udrea neagă orice implicare în dosarul Buzăianu: „Nu am avut nicio treabă cu dosarele lui. Aţi greşit persoana!

După ce mai mulți creditori au obținut radierea firmei Elenei Udrea, o firmă din Capitală a contestat decizia, însă instanța a decis, recent, că firma la care este actionară fosta blondă de la Cotroceni este falimentară.

„Soluția pe scurt: Respinge ca nefondată cererea formulată de creditorul C. E. SA București având ca obiect lămurirea dispozitivului sentinței de intrare în faliment a debitorului B. B. SRL Zalău – Sentința civilă nr. 607 din 15.04.2022 a Tribunalului Sălaj”, au decis magistrații, potrivit spynews.ro. 

Firma Băi Boghiş SRL la care fostul ministrul deţine 50% din acţiuni s-a dus rapid pe Apa Sâmbetei.

Dispune dizolvarea debitorului persoană juridică. Dispune ridicarea dreptului de administrare al debitorului. Dă dispoziţie tuturor băncilor la care debitorul are deschise conturi să nu dispună de sume fără un ordin al lichidatorului judiciar. Lichidatorul judiciar va comunica de urgenţă băncilor instituirea acestei interdicţii. Termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare a tabelului suplimentar al acestora nu va depăşi 30 de zile de la expirarea termenului prevăzut anterior pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor – 01.07.2022; termenul de întocmire a tabelului definitiv consolidat nu va depăşi 30 de zile de la expirarea termenului de publicare a tabelului suplimentar – 04.08.2022”, au decis judecătorii, în cazul firmei Băi Boghiș SRL.

Reamintim că fostul ministru al Turismului a deschis la Tribunalul București un dosar împotriva partenerelor sale de afaceri Veronica Elena Stanca și Nadine Magda Stanca, partenere de afaceri la Băile Boghiş. Veronica Elena Stanca, pe care lumea o cunoaște drept Lia Stanca, este afacerista trimisă în judecată pentru evaziune fiscală, după ce procurorii au probat că a tras un tun de un milion de euro, cu 41 de facturi.

Veronica Elena Stanca a fost acuzată că în perioada ianuarie 2011-mai 2013, în calitate de reprezentant legal al patru societăţi comerciale, a emis 41 de facturi de avans nestornate, ce nu reprezentau operaţiuni reale, către trei firme beneficiare, pe care tot ea le administra.

Prin rechizitoriul întocmit în 31 decembrie 2020, procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatei SVE pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.(…) Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit că în perioada 2011-2013, în calitate de reprezentant legal al unui număr de 4 societăți, a emis 41 de facturi de avans nestornate ce nu reprezentau operațiuni reale către trei societăți beneficiare admnistrate tot de inscupltata SVE, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor aferente bugetului de stat și cu consecința cauzării unui prejudiciu în cuantum de 4.163.667 lei, care nu a fost recuperat.

După emiterea facturilor fiscale fictive, inculpata SVE a solicitat intrarea în insolvență a celor 4 societăți. În vederea recuperării prejudiciului, s-au instituit măsuri asiguratorii asupra bunurilor inculpatei până la concurența sumei de 4.163.667 lei”, explicau, anul trecut, reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Udrea este încarcerată la Penitenciarul Târgşor unde execută o pedeapsă de 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului a fost prins în 7 aprilie, la graniţa dintre Bulgaria şi Grecia. Plecase din România în ziua când a fost condamnată în dosarul „Gala Bute”. După trei luni de proces, autorităţile bulgare au decis extrădarea ei în România.

Citeşte şi Elena Udrea refuză să mănânce de la cantina penitenciarului Târgşor. Mai multe deţinute s-au îmbolnăvit