Noi proteste anti-restricţii. George Simion: „Sunt nişte măsuri absurde” VIDEO

Sâmbătă seară au avut loc noi proteste împotriva restricţiilor impuse de autorităţi. S-a făcut o săptămână de când românii care nu cred în pandemie cer în stradă demisia Guvernului Cîţu si anularea tuturor restrictiilor.

03 apr. 2021, 16:30
Noi proteste anti-restricţii. George Simion: „Sunt nişte măsuri absurde” VIDEO

Noi proteste anti-restricţii.UPDATE: Protestele de sâmbătă seară s-au încheiat în jurul orei 23.oo. De această dată nu s-au înregistrat incidente.

UPDATE: În jurul orei 20:30, protestatarii au plecat în marş către Palatul Parlamentului. Aceştia vor să se oprească şi în faţa Ministerului de Interne.

UPDATE: Jandarmii spun că s-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru că „s-a depășit numărul maxim de 100 persoane” pentru adunările publice în timpul stării de alertă.

„Organizatorul a depăşit numărul maxim de o sută de persoane permis de legislaţia în vigoare, pentru care vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale. Avem organizatori, sunt proteste declarate şi asta ne uşurează nouă misiunea, pentru că avem cu cine să relaţionăm şi avem cum să avem o legătură permanentă cu participanţii la adunarea publică printr-un reprezentant al acestora”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Alexandru Iacob.

Oficiali ai Jandarmeriei şi ai Poliţiei Capitalei anunţă, în contextul în care protestul de la Bucureşti continuă, că până la ora 20:00 nu au fost semnalate incidente violente.

Mediafax

„Până în acest moment nu am avut incidente şi vrem să mulţumim tuturor celor care au înţeles să respecte legea”, a adăugat Alexandru Iacob.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Ciprian Romanescu, a menţionat că poliţiştii rutieri au asigurat fluenţa traficului, fără a fi aplicate restricţii de circulaţie. Precizarea a fost făcută în contextul în care protestatarii care s-au adunat iniţial în Piaţa Universităţii au pornit în marş către Piaţa Victoriei.

„Noi momentan recurgem la dialog, colegii de la Jandarmerie fac acest lucru, încercăm evitarea declanşării oricărui eveniment nefericit, până acum nu au fost înregistrate evenimente negative şi sperăm că nu vor apărea incidente până la finalul acestui protest”, a declarat Romanescu.

UPDATE: Protestatarii se roagă în genunchi în faţa Guvernului, joacă Hora Unirii şi ţin discurisuri. La proteste se află şi Oana Lovin.

Proteste
Inquam Photos

„Acest protest este al oamenilor. Fiecare are o poveste. Sunt copii care se plâng că nu mai pot rezista cu mască”, a spus Oana Lovin din mijlocul protestatarilor.

UPDATE: George Simion este şi el în Piaţa Victoriei, alături de protestatari.Liderul AUR spune că noile restricţii sunt nişte măsuri aberante.

„Sunt măsuri absurde, Guvernul trebuie să recunoască faptul că s-au luat niste decizii aberante. Magazinele nu trebuie inchise la ora 18:00, nu trebuie închise sălile de sport deoarece ajută la imunitatea oamenilor. Noi facem doar ce am spus in campania electorală. Suntem impotriva acestor măsuri care nu dau niciun fel de rezultate. Noi luptăm pentru libertate”, a spus George Simion.

Protestatarii au plecat în marş către Piaţa Victoriei. Aceştia strigă „Libertate” şi îşi cer drepturile.

Oamenii s-au adunat, sâmbătă, în Piața Universității pentru a protesta faţă de restricţiile impuse de autorităţi.

Mii de români au ieşit să protesteze impotriva restrictiilor.

Posted by Romania TV on Saturday, April 3, 2021

Noi proteste anti-restricţii. Forţele de ordine sunt în alertă

100.000 de persoane din toate colturile ţării şi-au anunţat prezenţa la protestul de sâmbătă seara. Oamenii au ieşit cu steaguri si pancarte, iar la ora 17:00 vor pleca în marş către Piaţa Victoriei, după care vor merge în parcul Izvor, acolo unde vor scanda în faţa Parlamentului.

Oamenii spun că restricţiile impuse le-au afectat viaţa, mulţi dintre ei au rămas chiar şi fără locuri de muncă. Acestia spun că vor continua să iasă în stradă până când guvernanţii îi vor asculta.

Manifestanţii scandează „Libertate!”, „Jos trădătorii”. Mulţi dintre participanţi nu poartă masca sanitară şi nici nu păstrează distanţa faţă de persoanele din jur.

Oamenii sunt paşnici, însă autorităţile sunt în alertă. Zeci de jandarmi au ajuns deja în Piaţa Universităţii.

Forţele de ordine sunt in alertă.

La Constanţa, aproximativ 50 de persoane s-au adunat sâmbătă, pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa, au steaguri şi manifestă paşnic.  Protestatariii au anunţat că intenţionează să plece din nou în marş pe străzile şi bulevardele din municipiul Constanţa.

Protestatarii au oferit flori celor trei femei aflate în dispozitivul de jandarmi care asigură ordinea publică la Prefectura Constanţa.

Unul dintre manifestanţi a afirmat că au fost date flori albe în semn de pace şi că speră să continue paşnic colaborarea cu jandarmii, aşa cum s-a întâmplat şi săptămâna trecută.

Florile au fost date de Ziua Jandarmeriei, iar cei prezenţi au aplaudat acest moment.

Sunt proteste şi la Deva, Iaşi, Oradea.

Citeşte şi Reacția ministrului Apărării în urma protestelor din țară: ”Este posibil să nu fi reuşit să fi ajuns la cetăţean”

Lista noilor restricţii care au intrat în vigoare

Creșterea alarmantă a numărului de cazuri în contextul celui de-al treilea val al pandemiei vine cu restricții suplimentare, printre care și restricționarea circulației între anumite intervale orare.

Românii nu vor mai avea voie să iasă din case începând cu orele 20.00, faţă de 22.00, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în localităţile cu rata de infectare peste 4. Tot în aceste localităţi, magazinele şi activităţile de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private se vor închide începând cu orele 18.00.

În toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00—5,00, cu următoarele excepţii:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;

În toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20,00—5,00, cu următoarele excepţii:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;

În toate localităţile se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 27-28 martie, în intervalul orar 18,00—22,00 pentru deplasarea şi participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah şi, în perioada 3-4 aprilie, în intervalul orar 20,00—2,00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase.

Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în intervalul orar 5,00-21,00.

Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5,00—18,00, în toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori.

Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în intervalul orar 5,00—18,00, în toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte 7,5/1.000 de locuitori.

Prin excepţie, unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Citeşte şi Proteste anti-restricţii în faţa spitalelor. Medici: Suntem stupefiați! Am ajuns din eroi, torționari, criminali, asasini