Reacția ministrului Apărării în urma protestelor din țară: ”Este posibil să nu fi reuşit să fi ajuns la cetăţean”

Nicolae Ciucă este de părere că dreptul de exprimare liberă a cetățenilor trebuie respectat, însă este greu de acceptat această modalitate de exprimare a protestatarilor.

01 apr. 2021, 22:59
Reacția ministrului Apărării în urma protestelor din țară: ”Este posibil să nu fi reuşit să fi ajuns la cetăţean”

Reacția ministrului Apărării în urma protestelor din țară. Nicolae Ciucă a precizat că s-au făcut ”eforturi colosale” pentru limitarea pandemiei, dar recunoaşte că este posibil ca măsurile să nu fi fost suficient explicate.

Citește și: Alexandru Rafila dă de pământ cu măsurile impuse de Guvern: Restricţiile stupide precum închiderea magazinelor la 18:00 trebuie ridicate imediat

”Consider că dreptul de exprimare liberă a cetăţeanului trebuie respectat (…) ceea ce este greu de acceptat este modaliatatea de exprimare. În această situaţie în care ne găsim cu toţii (…) în această situaţie de criză, să ne manifestăm acel spirit de coeziune şi împreună – autorităţi şi cetăţeni – să dăm dovadă de maxim de responsabilitate şi să aplicăm acele măsuri pe care le primim de la specialişti. Aplicarea lor în practică să aibă o coerenţă şi o finalizate pentru a putea reveni la normalitate”, a explicat, joi seară, la TVR 1, Nicolae Ciucă.

De asemenea, ministrul Apărării a precizat că ”nimeni nu-şi doreşte ca prezenţa în stradă să fie în număr mare”. Românii au ieșit în stradă pentru a cincea zi consecutiv, manifestanții declarându-se împotriva noilor măsuri impuse de autorități în contextul în care incidența dintr-o localitate va depăși 7,5 cazuri la mia de locuitori.

Citește și: Vaccinarea antiCOVID a copiilor peste 12 ani va începe la toamnă. Valeriu Gheorghiţă: Estimăm că într-o perioadă de două luni vom avea o autorizare oficială

Reacția ministrului Apărării în urma protestelor din țară

”Încă de anul trecut s-au depus eforturi colosale, instituţionale, astfel încât să asigurăm combaterea pandemiei, prin măsuri concrete şi coerente (…) Este posibil ca din punct de vedere al comunicării să nu fi reuşit să fi ajuns la cetăţan, încât să înţeleagă că se fac forturi deosebite”, a mai subiliat ministrul.