Noi proteste: La -20 grade, oamenii au cântat „Vine, vine primăvara/ Şi-o să iasă toată ţara”

Câteva zeci de suceveni au protestat şi miercuri seară, pentru a 19-a zi consecutiv, cântând, pe lângă lozincile antiprezidenţiale şi antiguvernamentale deja cunoscute, "Vine, vine primăvara/ Şi-o să iasă toată ţara!", deşi termometrele arătau minus 20 de grade Celsius. Manifestaţiile au continuat şi în Ploieşti şi Bucureşti.

RomaniaTV.net
01 feb. 2012, 17:22
Noi proteste: La -20 grade, oamenii au cântat „Vine, vine primăvara/ Şi-o să iasă toată ţara”

UPDATE, ora 21.46 Zeci de ploieşteni au protestat, miercuri după-amiază, în centrul Ploieştiului, unii dintre participanţi, pentru care miercuri a fost a nouăsprezecea zi consecutivă de proteste, susţinând că au primit telefoane prin care erau ameninţaţi cu moartea fiindcă participă la mitingurile de la Prefectură.

Unii dintre protestatari au afirmat că au primit apeluri telefonice de pe numere private, prin care erau ameninţaţi cu moartea pe motiv că participă la aceste proteste.

M-a sunat cineva de pe un număr ascuns. Mi-a spus: «dacă vrei bani, vino la mine, că-ţi dau eu. Dacă mai ieşi la protest să ştii că te împuşc»„, a declarat una dintre participante.

Protestele de stradă de la Ploieşti au început sâmbătă, în urmă cu aproape trei săptămâni şi chiar şi în zilele în care temperaturile au fost mai scăzute de minus zece grade Celsius cel puţin 30 de oameni au participat la aceste acţiuni.

Manifestanţii au venit la Suceava cu noi pancarte pe care scria: „Flutur, ia-l pe Băsescu – Putinescu – Minciunescu şi vă roiescu!„, sau „Trăiască partidul unic – PDL!”.

Oamenii au scandat lozinci antiprezidenţiale, antiguvernamentale şi au cerut demisia Guvernului şi alegeri anticipate. Oamenii au cântat „Vine, vine primăvara, şi-o să iasă toată ţara!”, deşi afară se înregistrau minus 20 de grade Celsius, potrivit Mediafax.

Totodată, protestatarii au cerut retragerea României din acordul ACTA, dar au scandat şi lozinci de genul „Nu vrem parcuri în păduri” sau „Vrem spitale, nu bazine!”.

Protestele continuă miercuri şi în Piaţa Universităţii pentru a 20-a zi consecutiv.