NOI PROTESTE. Pompierii greci au ieşit în stradă VIDEO

Pompierii greci au ieşit pe străzi! Nu să stingă incendii, ci pentru un protest în masă.

RomaniaTV.net
30 mai 2012, 20:56
NOI PROTESTE. Pompierii greci au ieşit în stradă VIDEO

Ei sunt nemulţumiţi că, până în acest moment, contractele lor de muncă nu au fost reînnoite. Protestele au avut loc la Atena. Aproape 2.000 de pompieri riscă să-şi piardă slujbele, deoarece contractele lor nu au fost reînnoite.

Grecia renunţă la serviciile a 2.000 de pompieri experimentaţi, chiar înainte de sezonul incendiilor. Mulţi pompieri se plâng că nu au mai fost plătiţi de aproape un an.

„Nu am mai fost plătit din iunie şi acum nici măcar nu m-au angajat. Asta înseamnă că nu voi avea numărul de ore de lucru pentru a beneficia de ajutor de la stat. Prin urmare nu am ce să fac anul acesta. Lucrez aici de 7 ani. Ce se întâmplă? De ce nu vor să ne angajeze? Sunt probleme prin păduri, o să rămână fără pompieri, iar ei nu ne angajează. Statul are bani, dar noi nu suntem plătiţi. Unde se duc banii?”, s-a plâns unul dintre pompierii care aşteaptă reînnoirea contractelor de muncă.

Până acum, în fiecare vară, statul angaja pompieri, din cauza incendiilor frecvente de vegetaţie. În Grecia, pompierii lucrează 6 luni, iar restul anului beneficiază de ajutor de la stat.