Noi reguli în Codul de Etică al dascălilor: Fără meditaţii şi sex cu elevii de la clasă

Profesorii nu mai au voie să facă meditaţii contra cost cu copiii de la clasă. Iar relaţiile sexuale consensuale cu elevii sunt interzise. Noile regulile au fost introduse în Codul de Etică al profesorilor, care va intra în vigoare începând cu anul şcolar următor.

RomaniaTV.net
13 apr. 2012, 09:16
Noi reguli în Codul de Etică al dascălilor: Fără meditaţii şi sex cu elevii de la clasă

Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a publicat proiectul Codului de Etică pentru învățământul preuniversitar prin care profesorii nu au voie să facă meditații cu elevii de la clasele la care predau, dar au voie să mediteze elevii de la alte clase. Documentul se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educaţiei, urmând că observațiile să fie primite până pe 12 mai.

Scandalul de la „Jean Monnet” din Capitală de la sfârşitul anului trecut a fost cap de afiş săptămâni în şir. O elevă şi-a acuzat profesorul de sport că a violat-o, însă raportul medico-legal a arătat că actul sexual a fost consimţit. Profesorul nu a scăpat însă de un proces penal.

Potrivit noului cod de etică, profesorii care întreţin relaţii sexuale chiar şi consensuale cu elevii riscă să îşi pierdă locul de muncă.

Aceeaşi pedeapsă o riscă şi cei care fac meditaţii contra cost cu elevii de la clasă. Şi asta pentru că au existat cazuri în care unii profesori îşi lăsau corigenţi elevii, doar pentru a face meditaţii cu ei. Vezi AICI ce prevede documentul integral.

Ultimele statistici arată că jumătate dintre părinţi îşi trimit copiii să facă ore suplimentare, iar 43% dintre părinţi apelează meditaţii la solicitarea profesorilor.

Meditaţii la cererea profesorilor

  • 50% dintre părinţi îşi trimit copiii la meditaţii
  • 43% dintre copii fac meditaţii la solicitarea profesorilor
  • 52% dintre părinţi îţi trimit copiii la meditaţii pentru a obţine note mai mari

      SURSĂ: IRES