Primele restricţii în Bucureşti! Mall-urile, hypermarketurile și piețele se ÎNCHID la ora 15 în weekend, în Sectorul 5. Prefectul cere revocarea ordinului

Primăria Sectorului 5 al Capitelei a luat un set de restricții pentru a preveni carantinarea totală! Prin urmare, se modifică programul mall-urilor, hypermarketurilor, teraselor și piețelor atât în weekend, cât și în timpul săptămânii.

24 mart. 2021, 15:41
Primele restricţii în Bucureşti! Mall-urile, hypermarketurile și piețele se ÎNCHID la ora 15 în weekend, în Sectorul 5. Prefectul cere revocarea ordinului

Restricții în Sectorul 5 al Capitalei UPDATE. Prefectul Alin Stoica i-a cerut primarului Piedone să revoce de urgență dispoziția dată anterior și a indicat că „în contextul pandemic actual, toate componentele Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență își desfășoară activitatea în sistem integrat și cu respectarea principiului operativității, conlucrării active și subordonării ierarhice”.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, declară că nu va anula noile restricţii anti-COVID anunțate miercuri, așa cum i s-a cerut într-o adresă a Prefecturii, trimisă în cursul serii.

 

Restricții în Sectorul 5 al Capitalei! Cristian Popescu Piedone a decis un set de restricții pentru Sectorul 5 al Capitalei. Edilul a dispus mai multe măsuri care au scopul de a limita răspândirea infectării coronavirusului și prevenirea carantinării .

Noile restricții intră în vigoare de mâine și vor fi valabile până pe 11 aprilie. De luni până vineri mall-urile, hypermarketurile, terasele, service-urile auto și spălătoriile vor avea program până la ora 19:00, iar în weekend până la ora 15. Locurile de joacă se vor închide zilnic la ora 19:00. De asemenea, piețeșe agroalimentare va fi până la ora 17:00 în timpul săptămânii și până la ora 15:00 în weekend.

Citește și: Noi scenarii luate în calcul de ministrul Educaţiei. Ce se întâmplă cu vacanţele şi Evaluarea Naţională 2021

Restricții în Sectorul 5 al Capitalei!

”PRIMĂRIA SECTORULUI 5 IA UNELE MĂSURI PENTRU A PREVENI CARANTINAREA TOTALĂ! În urma întâlnirii pe care Primarul Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone a avut-o în cursul acestei săptămâni cu Premierul României, Florin Cîțu și cu ceilalți primari de sectoare și în urma apelului făcut astăzi, 24 martie 2021, de președintele Klaus Iohannis către autoritățile locale pentru a veni cu restricții suplimentare, edilul Sectorului 5 a dispus mai multe măsuri, pentru a limita răspândirea COVID-19 și pentru preveni o carantinare totală a Capitalei.
Potrivit celor mai recente informații venite de la Grupul de Comunicare Strategică, în București, rata de incidența înregistrată la 14 zile a ajuns la 6,37 cazuri la mia de locuitori. Pentru a proteja sănătatea cetățenilor din Sectorul 5 și nu numai, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca începând de mâine, 25 martie 2021 și până în 11 aprilie 2021 să se reducă programul agenților economici de pe raza sectorului, după cum urmează:

– LUNI – VINERI – mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00
– SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00.
Programul farmaciilor nu va fi afectat. Acestea vor funcționa după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24.
Programul piețelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica după cum urmează:

– LUNI – VINERI – 07.00 – 17.00
– SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – 07.00 – 15.00
Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19.00.
În privința cursurilor școlare, Primăria Sectorului 5 va asigura în continuare produsele necesare pentru limitarea răspândirii COVID-19, și anume: măști de protecție pentru elevi și profesori și dezinfectanți. Primăria nu poate dispune suspendarea cursurilor, acest lucru intrând în atribuțiile Inspectoratului Școlar al Municipiului București.
Poliția Locală a Sectorului 5 va efectua verificări pe raza sectorului pentru a se asigura că agenții economici respectă măsurile incluse în dispoziția emisă de Primarul Sectorului 5. Cei care nu vor duce la îndeplinire normele impuse prin această dispoziție vor avea autorizație de funcționare suspendată și vor fi sancționați conform legii.
„Nu ne dorim carantinarea totală a Capitalei. Este important să încercăm pe cât posibil limitarea răspândirii virusului, fără a afecta prea mult viața de zi cu zi. Fac apel la toți cetățenii Sectorului 5 pentru a da dovadă de spirit civic. Să respectăm aceste măsuri, pentru că, doar în acest fel, numărul de îmbolnăviri va scădea, iar autoritățile centrale nu vor fi nevoite să impună o carantină totală în ceea ce privește Bucureștiul.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Citește și: 11 judeţe şi Capitala în scenariul roşu. Ilfovul a ajuns la o incidenţă de 7.86 cazuri la mia de locuitori