Noi reguli pentru cetăţeni după redeschiderea restaurantelor! Alexandru Rafila: „Trebuie controlat numărul de oaspeţi”

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a explicat cum vor arăta restaurantele în pandemie din momentul în care vor fi redeschise. 

RomaniaTV.net
25 mai 2020, 17:48
Noi reguli pentru cetăţeni după redeschiderea restaurantelor! Alexandru Rafila: „Trebuie controlat numărul de oaspeţi”

Alexandru Rafila e declarat că după redeschiderea restaurantelor trebuie luate mai multe măsuri care să poată preveni răspândirea virusului. Acesta a explicat că în principal trebuie limitat numărul de persoane. 

„În primul rând, trebuie controlat numărul de oaspeți. Asta înseamnă că trebuie să facem o mică programare. Cred că asta va fi problema. Adică numărul de persoane care e la un anumit moment într-un spațiu trebuie să fie limitat la dimensiunea acelui spațiu. Să fie acces la dezinfectanți, să se șteargă suprafețele care ar putea fi contaminate de către client.

Citeşte şi: Alexandru Rafila: Termoscanarea este ca o cântărire în parc

Mai e un lucru foarte important: servirea să se facă într-un mod care să reducă contactul celui care face servirea cu clienții, iar mâncarea (…) să fie eventual acoperită cu un staniol până în momentul în care mănânci. Nu cred că sunt costuri suplimentare foarte mari. Probabil, va trebui găsită o soluție și pentru limitarea timpului de staționare”, a spus, luni seară, Alexandru Rafila, la Antena 3, în cadrul emisiunii lui Radu Tudor.

„Dacă sunt persoane din aceeași familie de exemplu, care oricum locuiesc împreună, este o situație. Dacă sunt persoane care nu locuiesc împreună este altă situație și trebuie limitat numărul de persoane”, a explicat Rafila.


loading...