Noi restricţii anti-Covid în Bulgaria. Ore speciale de cumpărături pentru vârstnici

Bulgaria a introdus joi noi măsuri pentru a limita răspândirea epidemiei de COVID-19. Între orele 08:00 şi 10:00 pot face cumpărături doar persoane cu vârsta de cel puţin 65 de ani.

12 nov. 2020, 17:26
Noi restricţii anti-Covid în Bulgaria. Ore speciale de cumpărături pentru vârstnici

Autorităţile de la Sofia au anunţat joi noi restricţii anti-Covid în Bulgaria. Nicio persoană mai tânără de 65 de ani nu va fi servită în intervalul de două ore specificat. Restricția este valabilă pentru toate magazinele alimentare și pentru farmacii, după cu transmite agenţia novinite.bg.

Citeşte şi Coronavirus: Spania le impune celor care vin din ”ţări cu risc” să prezinte un test PCR cu rezultat negativ

De asemenea, restaurantele, cafenelele şi barurile pot funcţiona numai între orele 06:00 şi 23:30. În restul timpului sunt permise doar serviciile de livrare.

Noi restricţii anti-Covid în Bulgaria şi la şcoli

Cursurile tradiţionale în învăţământul gimnazial şi liceal sunt suspendate în districtele cu morbiditate mai mare de 119,9 la 100.000 locuitori în ultimele 14 zile sau dacă în perioada 4-11 noiembrie mai mult de 15% dintre elevi au absentat de la cursuri din cauza apariţiei simptomelor de COVID-19.

În privinţa învăţământului superior, cursurile în persoană sunt suspendate, cu excepţia exerciţiilor practice care nu pot fi făcute în sistem de videoconferinţă.

În altă ordine de idei, Spania impune şi ea o nouă condiţie începând cu 23 noiembrie. Călătorii internaţionali care vin din ”ţări cu risc” trebuie să prezinte un test PCR cu rezultat negativ pentru noul coronavirus, nu mai vechi de 72 de ore, a anunţat miercuri Ministerul spaniol al Sănătăţii, potrivit AFP.