Incidenţa COVID în Bucureşti se menţine sub 1.5 pentru a treia zi consecutiv. Noi relaxări ale restricţiilor în Capitală

Rata de incidenţă în Capitală se menţine sub 1.5 cazuri la mia de locuitori pentru a treia zi consecutiv şi în acest context prefectul Capitalei, Alin Stoica, a convocat o şedinţă a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

13 mai 2021, 12:45
Incidenţa COVID în Bucureşti se menţine sub 1.5 pentru a treia zi consecutiv. Noi relaxări ale restricţiilor în Capitală

Incidenţa COVID în Bucureşti se menţine sub 1.5 pentru a treia zi consecutiv. Rata de incidenţă în Capitală a ajuns joi la 1.3 cazuri COVID la mia de locuitori, în scădere faţă de zilele precedente.

 

Incidenţa COVID în Bucureşti se menţine sub 1.5 pentru a treia zi consecutiv. Ce restricţii se ridica

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat la finalul ședinței Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă București, ce măsuri se aplică începând din această noapte de la ora 00.00.

  • restaurantele se vor deschide la o capacitate de 50 %, față de 30% cât este acum
  • se redeschid teatrele, cinematografele și sălilor de spectacol la 50 % din capacitate
  • redeschiderea sălilor de jocuri de noroc la capacitate de 50%
  • reluarea spectacololor în aer liber cu până la 300 de spectatori
  • organizarea spectacolelor de tip drive-in, cu 3 persoane în mașină, dacă nu sunt din aceeași familie

Prefectul Alin Stoica a precizat că se menţine carantina pe timp de noapte, între orele 22.00 – 5.00 şi purtarea obligatorie a măştii de protecţie.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii anunţă unde scăpăm de mască de la 1 iunie: „Va fi una din primele măsuri de relaxare”

În ceea ce privește o posibilă revenire a tuturor elevilor la școală, fizic, prefectul Capitalei a amintit că ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății prevede că acest scenariu este posibil când rata de infectare scade sub 1 la mia de locuitori.

„De la 1 la mie toţi copii pot să meargă fizic la şcoală. Acum suntem în scenariul în care doar preşcolarii, şcolarii din clasele primare şi terminale pot veni fizic la şcoală, restul trebuie să facă şcoala online”, a spus Stoica.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă, ultimatum pentru Tzancă: „Domnule Uraganu, atenţie la ce faci!”. Cum a scos-o din minţi celebrul manelist VIDEO