Noi RESTRICȚII în Cluj-Napoca! Incidența a depășit pragul de 7.5 la mia de locuitori

Municipiul Cluj-Napoca a ajuns, joi, la o incidență a infectărilor COVID de 7.65 la mia de locuitori. În acest context se impun noi restricții cetățenilor.

01 apr. 2021, 21:06
Noi RESTRICȚII în Cluj-Napoca! Incidența a depășit pragul de 7.5 la mia de locuitori

Noi RESTRICȚII în Cluj-Napoca! Municipiul și alte șapte localități din Cluj au depășit pragul de infectare de 7.5 cazuri la mia de locuitori.  Este vorba de localităţile Apahida (9,10), Bonţida (8,07), Ciucea (8,53), Gârbău (11,34), Palatca (14,78), Poieni (9,19) şi Sic (10,11).

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj lucrează la proiectul de hotărâre privind impunerea de noi restricţii. În momentul în care incidența depășește 7,5 la 1.000 de locuitori se interzice circulația în intervalul orar 20:00 – 05:00 și se reduce programul centrelor comerciale. În timpul săptămânii magazinele se închid la ora 18:00.

Dacă rata de infectare scade până luni, restricțiile din Cluj-Napoca s-ar putea ridica, promite prefectul Tasnadi Szilard, conform monitorulcj.ro.

Citește și: Alexandru Rafila dă de pământ cu măsurile impuse de Guvern: Restricţiile stupide precum închiderea magazinelor la 18:00 trebuie ridicate imediat

Noi RESTRICȚII în Cluj-Napoca

„Astăzi va fi o HCJSU, va fi inclus și Cluj-Napoca în hotărâre. Însă, hotărârea nu își va produce efectele de azi, pentru că fiecare cetățean trebuie să ia cunoștință de conținut. Mâine, oricum suntem la incidența de peste 4/1000, deci de mâine oricum avem restricții. Dacă până luni va scădea rata sub 7,5 pe municipiu, vom ridica restricțiile”, a declarat pentru monitorulcj.ro Tasnadi Szilard, prefect de Cluj.

Încă o zi de proteste împotriva restricţiilor

Joi este a cincea seară de proteste consecutive în România. La Constanța, mai mulți cetățeni au încercat să blocheze carosabilul. Protestele au început în România duminică, 28 martie 2021, iar luni, marți și miercuri au continuat în mare parte din orașele țării. Serile trecute, în 71 de orașe au avut loc manifestații anti-restricții.  Şi în Bucureşti amenii au ieşit să stradă să îşi strige nemulţumirile. La Arad, protestatarii s-au dus către spitale şi au dus flori cadrelor medicale.

Jandarmeria Română anunţă că au fost date amenzi în valoare de peste 264.250 de lei, după protestele anti-restricţii. Instituţia a transmis că în continuare se încearcă identificarea şi sancţionarea persoanelor care au încălcat legea. Jandarmeria Română a asigurat măsurile de ordine și siguranță a participanților la protestele care au avut loc miercuri, în 44 de localități, anunță reprezentanții instituției într-un comunicat de presă.

Citește și: Carmen Avram sare în apărarea protestatarilor: Oamenii ies din case de disperare. Guvernul calcă pe cenuşă, la propriu câteodată, pentru că le ard spitalele!