Noi restricţii în Grecia. Ce trebuie să ştie turiştii care merg în vacanţă în această ţară

Autorităţile elene au luat măsura închiderii Grecia, pe timpul nopţii, a barurilor şi restaurantelor în unele dintre principalele sale destinaţii turistice, după creşterea numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus, relatează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
10 aug. 2020, 17:37
Noi restricţii în Grecia. Ce trebuie să ştie turiştii care merg în vacanţă în această ţară

Zonele în care restaurantele şi barurile vor fi închise începând de la miezul nopţii până la 7 dimineaţa sunt insulele Mykonos, Santorini, Corfu, Rodos şi Creta, a declarat purtătoarea de cuvânt a guvernului elen, Aristotelia Peloni. Aceste restricţii vor fi aplicate începând de marţi, 11 august, şi vor fi menţinute până pe 23 august.

În plus, turiştii proveniţi din Belgia, Cehia, Olanda, Spania şi Suedia vor fi nevoiţi, începând din 17 august, să prezinte un test negativ pentru COVID-19 efectuat cu 72 de ore înainte de sosirea lor, indiferent dacă vin cu avionul sau cu maşina. 

Citeşte şi MAE: „Intrarea în Egipt se va face, din 15 august, doar cu test negativ de coronavirus”

Pentru Albania s-a impus un alt fel de restricţie. Începând cu 16 august, un maximum de 750 de persoane vor avea voie să intre în Grecia venind din Albania.

Autorităţile sanitare greceşti au anunţat duminică 203 de noi infectări cu COVID-19, cel mai mare număr zilnic de la începutul pandemiei. În total, 212 persoane au murit din cauza coronavirusului în Grecia, potrivit cifrelor oficiale.