Noi restricţii în Spania din cauza COVID-19. Catalonia şi regiunea Madrid instituie interdicţii de intrare şi ieşire

După ce Franța și Germania au reintrodus carantina la nivel național, din cauza valului uriaș de infectări cu coronavirus, iată că şi Spania introduce noi restricţii. Catalonia, una dintre cele mai afectate de epidemia de COVID-19, a anunţat joi instituirea unei interdicţii de intrare şi ieşire. De asemenea, guvernul regional al Madridului a anunţat tot joi o interdicţie de intrare şi ieşire din această regiune aplicabilă câte trei zile în următoarele două weekenduri (plus ziua de luni).

RomaniaTV.net
29 oct. 2020, 14:10
Noi restricţii în Spania din cauza COVID-19. Catalonia şi regiunea Madrid instituie interdicţii de intrare şi ieşire

Catalonia a anunţat joi instituirea unei interdicţii de intrare şi ieşire din această regiune a Spaniei, ultima dintr-o serie de restricţii instituite de regiunile spaniole în urma accelerării răspândirii noului coronavirus, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Măsura vine în contextul în care Parlamentul spaniol dezbate cererea premierului Pedro Sanchez de instituire a stării de urgenţă sanitară pe întreg teritoriul Spaniei timp de şase luni.

 

Noi restricţii în Madrid în contextul pandemiei de COVID

Şi guvernul regional al Madridului a anunţat tot joi o interdicţie de intrare şi ieşire din această regiune aplicabilă câte trei zile în următoarele două weekenduri (plus ziua de luni).

Şefa executivului regiunii Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i-a propus joi încă o dată premierului socialist Pedro Sanchez ca interdicţia de intrare şi ieşire din regiuni să fie aplicată numai în zilele „esenţiale”. Însă vicepremierul spaniol Carmen Calvo a exclus posibilitatea modificării decretului privind instituirea stării de urgenţă sanitară.