Noi restricţii pentru români din 8 ianuarie: Unde vor mai putea intra persoanele nevaccinate

Comitetul Naţional pentru situaţii de Urgenţă propune menţinerea obligativităţii purtării a măştii de protecţie doar tip medical sau FFP2 în toate spaţiile publice închise şi deschise. Există mai multe excepţii atât în ceea ce priveşte masca, cât şi persoanele nevaccinate.

05 ian. 2022, 11:08
Noi restricţii pentru români din 8 ianuarie: Unde vor mai putea intra persoanele nevaccinate

Noi restricţii pentru majoritatea românilor din 8 ianuarie, când intră în vigoare o nouă stare de alertă.  CNSU propune ca accesul persoanelor care nu fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 să fie permis în lăcașurile de cult, unde se desfășoară activitatea cultelor religioase, inclusiv slujbele și rugăciunile colective, și în unitățile de alimentație publică în care se comercializează produse alimentare și băuturi alcoolice sau nealcoolice aflate în afara centrelor comerciale, târgurilor, bâlciurilor și talciocurilor.

Primele restricţii din valul 5 de COVID-19. Măştile textile şi cele de plastic vor fi interzise. Guvernul prelungeşte starea de alertă. UPDATE Documentul cu toate restricţiile
De asemenea, CNSU propune ca activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, să se desfășoare în interiorul și/sau în afara lăcașurilor de cult cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne. În aceeaşi situaţie,  se află şi organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase.

Ce persoane sunt exceptate de la purtarea măştii:

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
b) persoanele care sunt singure în birou;
c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
e) vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public;
f) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.

Grupul de Comunicare Strategică anunţă miercuri că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat aproape 4.000 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 30 de decese, 6 fiind anterioare.Incidenţa îmbolnăvirilor în Bucureşti a ajuns la 1, de la 0,9 în urmă cu o zi.

Stare de alertă prelungită în România: cum se va intra la mall, în supermarketuri şi la restaurante. Noul orar de funcţionare

”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 5 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 4.893 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 30 decese, dintre care 6 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.”, transmite  Grupul de Comunicare Strategică.