Noi resturi de cadavre au fost găsite în apropierea epavei navei Costa Concordia

Noi resturi umane au fost găsite în apropierea epavei Costa Concordia, între care un fragment de vertebră ce ar putea aparţine uneia dintre cele două persoane date dispărute după naufragierea pachebotului în ianuarie 2012, în apropiere de Insula Giglio, a anunţat joi presa italiană.

RomaniaTV.net
03 oct. 2013, 17:46
Noi resturi de cadavre au fost găsite în apropierea epavei navei Costa Concordia

Potrivit comisarului guvernamental însărcinat cu gestionarea catastrofei, Franco Gabrielli, „trebuie aşteptat rezultatul testelor ADN”, pentru a „confirma sau nu dacă resturile aparţin persoanelor date dispărute”.

În urmă cu o săptămână, scafandrii au descoperit oase în apropierea epavei, însă, potrivit primelor teste, acestea ar proveni de la animale.

„Pentru primele descoperiri, aşteptăm rezultatele analizelor ştiinţifice”, a subliniat Gabrielli, citat de presă.

Căutările coordonate de pompieri şi efectuate în mare parte de scafandri s-au concentrat în jurul punţii numărul 4, aflate încă sub apă, unde cele două victime au fost văzute pentru ultima dată.

Citeşte şi Reconstituirea naufragiului vasului Costa Concordia într-un nou documentar National Geographic

Eşuarea pachebotului de croazieră Costa Concordia în apropierea coastei insulei toscane Giglio s-a soldat cu 32 de victime. Cadavrele angajatului indian Russel Rebello şi turistei de origine italiană Maria Grazia Trecarichi încă nu au fost găsite.

Căutările rămăşiţelor celor două victime au fost reluate la 24 septembrie, odată ce epava vasului Costa Concordia a fost securizată după operaţiunea de redresare efectuată la 17 septembrie.