Noi scumpiri în perioada următoare în România. Anunţ îngrijorător pentru români de la INS

Managerii estimează o creştere a activităţii în construcţii şi comerţul cu amănuntul, o relativă stabilitate a numărului de salariaţi în industria prelucrătoare şi servicii, dar şi scumpiri în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţul cu amănuntul, până în luna august, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

28 iun. 2022, 13:25
Noi scumpiri în perioada următoare în România. Anunţ îngrijorător pentru români de la INS

România se va confrunta cu noi scumpiri în următoarele luni de vară. Managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creştere moderată a volumului producţiei. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere accentuată în următoarele trei luni, potrivit INS.

Noi scumpiri în construcţii în 2022

Potrivit estimărilor din luna iunie 2022, în activitatea de construcţii se va înregistra, în următoarele trei luni, o creştere a preţurilor lucrărilor.

Citeşte şi: Vouchere de 250 de lei. Atenţie, banii NU se pot scoate de la bancomat! Veste bună pentru 350.000 de români, banii au intrat luni

Şi în sectorul comerţ managerii au estimat pentru următoarele trei luni o creştere accentuată a preţurilor de vânzare cu amănuntul.

Citeşte şi: TVA mai mare pentru mai multe produse şi servicii. Ciucă: Eliminăm o serie de excepţii. Ciolacu: Până la 1 iulie va fi o decizie

De asemenea, conform estimărilor din luna iunie 2022, cererea de servicii va cunoaşte creştere moderată în următoarele trei luni. De aceea, managerii estimează că preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere.