Noi simptome ale infectării cu coronavirus. Care sunt acestea

Oamenii de ştiinţă au avertizat în legătură cu noi simptome ale infectării cu coronavirus. Institutul de Sănătate Mintală din cadrul Colegiului Universitar din Londra şi Colegiul Regal din Londra au descoperit că unul din patru pacienţi internați cu coronavirus trece printr-o stare de delir în timpul bolii, conform The Sun.

19 mai 2020, 12:51
Noi simptome ale infectării cu coronavirus. Care sunt acestea

Doctorii au spun că au văzut pacienți care aveau simptome precum confuzia și dezorientarea. Noul studiu sugerează că aceste stări de delir pot crește șansa de moarte a pacienților și le poate extinde durata de internare în spital.

Experții au analizat rezultatele pacienților internați atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, infectați cu coronavirusuri precum SARS, MERS sau Covid-19. Cercetătorii au analizat 65 de studii care au fost verificate de alți cercetători, incluzând date colectate de la 3.500 de oameni.

Astfel, unul din trei internați cu SARS și MERS au dezvoltat tulburarea de stres post-traumatică. În plus, rata depresiei și anxietății erau și ele la cote ridicate, fiindcă 15% dintre pacienți s-au confruntat cu aceste boli la un an după ce au învins coronavirusul, potrivit dcnews.ro. 

28% dintre pacienții spitalizați au avut stări de confuzie, iar cercetătorii au spus că dovezile din pandemia curentă sugerează că delirul ar putea fi comun la pacienții Covid-19.

Citeşte şi Ce documente trebuie prezentate pentru a justifica plecarea din afara localităţii. Declaraţia pe propria răspundere nu este suficientă