Noi situri pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Monumente istorice şi situri istorice şi naturale din Irak, Japonia, Arabia Saudită, Germania şi Olanda au fost adăugate de UNESCO pe Lista Patrimoniului Umanităţii, în cadrul celei de a 38-a sesiuni a Comitetului pentru Patrimoniul Mondial care are loc la Doha, între 15- 25 iunie.

22 iun. 2014, 11:23
Noi situri pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Lista a fost completată cu cetatea Erbil, o aşezare fortificată din secolul al XIX-lea situată în Kurdistanul irakian, la 88 de kilometri est de Mosul, şi cu o instalaţie specială de producere a mătăsii din Japonia, Tomioka Silk Mill, construită în 1872 în apropiere de Tokyo, potrivit Agerpres.

CITEŞTE ŞI. Oraşul bolivian Potosi, pe lista Patrimoniului Mondial în Pericol

Abaţia imperială din Corvey, fondată în 822, în perioada Imperiului Carolingian, a devenit cel de-al 39-lea sit din Germania înscris în Patrimoniul Umanităţii de UNESCO.

Oraşul-port Jeddah din Arabia Saudită a fost apreciat de specialiştii ONU pentru rolul jucat de-a lungul istoriei sale de 2.500 de ani, ca important punct comercial la Marea Roşie şi ca poartă de acces spre Mecca, a pelerinilor musulmani.

Din lista UNESCO va face parte şi fabrica Van Nellefabriek, din nord-vestul oraşului olandez Rotterdam, construită din oţel şi sticlă în anii 20 ai secolului trecut, folosită pentru nenumărate produse din industria alimentară, de la cafea până la budincile instant.

Reuniunea UNESCO de la Doha continuă până miercuri, 25 iunie

VEZI ŞI: Jocul Căluşului, un obicei străvechi inclus în lista UNESCO