Noi stenograme în cazul lui Avram: Fostul şef CCA, către Borcea: Fă-l praf pe Crăciunescu!

Cazul mitei pentru arbitri în care este implicat fostul şef CCA, rămâne un subiect pentru presă. Au apărut noi stenograme care arată că Vasile Avram îi cere ajutorul lui Borcea în războiul cu Ion Crăciunescu.

RomaniaTV.net
03 nov. 2011, 07:12
Noi stenograme în cazul lui Avram: Fostul şef CCA, către Borcea: Fă-l praf pe Crăciunescu!

În convorbirile incerceptate în dosarul „Avram-Ţerbea” a apărut o nouă stenograma a unui dialog între Borcea şi Vasile Avram. Fostul şef CCA îi cere lui Cristi Borcea să îl critice dur pe Crăciunescu la TV, iar dinamovistul vrea în schimb ca echipa lui să fie arbitrată corect.

În aceeaşi convorbire, cei doi discută despre meciul Dinamo – Rapid din acest sezon, în care centralul Colţescu i-a eliminat pe Răzvan Lucescu şi Ovidiu Herea.

Iată stenogramaele publicate de Prosport:

Avram: Şi poate când mai intri pe la posturile de televiziune, mai intri şi spui: „Domnule, nu se poate ca un Crăciunescu să aibă emisiune!”. El aici judecă arbitrajul, ca şi meciurile de la Liga a II-a sunt televizate, şi el le judeca! Să nu mai… arbitrii sunt făcuti din, cum să spun eu, din mămăligă! Le e frică… Ce să mai fac, bă?

Borcea: Stai liniştit, da?

Avram: Pentru că, ţi-o spun eu, la anu’ te trezeşti cu Chindia şi cu Crăciunescu în Liga 1! De n-o fi aşa, să-mi zici mie cuţu… cu emisiunile astea…

Borcea: Îţi dai seama! Stai liniştit!

Avram: Bine! Hai!

Borcea: Să vezi ce-i fac! I-o dăm în Comitet sută la sută.

Avram: Bine, dom’le!

Borcea: Da?

Avram: Ihi.

Borcea: Bine, dom’preşedinte. Ai grijă acolo, te rog frumos! Atât. Pot să fiu şi eu arbitrat corect.

Avram: Eu te rog să mă crezi, bă! Băi, am fost la tine la Dinamo, ce i-am spus lui Colţescu de faţă cu… „Băi, băiatule, nu vreau decât toleranţă zero! Te rog, vreau să te asiguri ca ai un… ooo… l-ai… suflă, dă-l afară!” A suflat Răzvan Lucescu, l-a dat afară! A călcat ăla (n-red. Ovidiu Herea), l-a dat afară! Deci n-a discutat. Da’ ce să vă fac? Pentru voi nu e suficient, ar trebui să… Nu mai zic…

Borcea: Hai, bine! Pa!

Conflictul dintre Vasile Avram şi Ion Crăciunescu e unul de notorietate în fotbalul românesc. În martie anul acesta, cei doi foşti arbitri au ajuns chiar să se ia la bătaie în sediul FRF din cauză că actualul şef al CCA critica în mod constant prestaţiile lui Marius Avram. „A venit ostentativ spre mine, s-a apropiat foarte mult de faţa mea. Eu i-am zis să se dea la o parte, după care m-a lovit cu pumnul în piept”, spunea Crăciunescu la acea vreme.