Noi suspecţi în dosarul fostului şef de la Doi şi-un sfert. Stenograme incendiare din dosarul „Ayahuasca”

Noi suspecți în dosarul fostului şef de la Doi și-un sfert. DIICOT a extins cercetările în dosarul "Ayahuasca" asupra a încă două persoane considerate suspecte, alături de Gelu Oltean și Vanessa Youness, anunţă România TV. Sursa citată a prezentat şi stenograme incendiare din dosarul sefului de la Doi si-un sfert. Gelu Oltean încerca sa ascunda că ceaiul pe care il servea in ritualurile șamanice continea DMT, un drog interzis. Culmea, fostul ofiter intentiona sa testeze plantele la laboratorul Politiei.

RomaniaTV.net
23 feb. 2020, 12:19
Noi suspecţi în dosarul fostului şef de la Doi şi-un sfert. Stenograme incendiare din dosarul „Ayahuasca”

Procurorii DIICOT a extins cercetările asupra a încă două persoane considerate suspecte, alături de Gelu Oltean și Vanessa Youness. Potrivit sursei citate, sunt doua persoane din anturajul lui Gelu Oltea si al Vanesei, persoane care au contribuit la organizarea ritualurilor samanice, dar si la distribuirea substantelor interzise.

Procurorii spun ca s-au extins acuzațiile tocmai pentru că au descoperit ca drogul interzis în tara noastra că era folosit în rețetar pentru producerea băuturii extrem periculoase. Mai mult, fostul sef de la Doi si-un sfert, dar si complicii lui au încercat sa ascunda de autoritati faptul ca aceste bauturi servite in clinica din Dambovita contineau aceasta substanţă. Gelu Oltean, iubita lui, dar si samanul sunt în continuare arestaţi.

Citeşte şi: Mandat de arestare prelungit pentru fostul şef al „Doi şi-un sfert”. Oltean este acuzat că a organizat şedinţe de şamanism cu Ayahuasca

Stenograme explozive în dosarul „Ayahuasca”

Procurorii au descoperit cum încercau Gelu Oltean şi iubita lui să ascunda ritualurile din clinică.

SAVANTA: Cum nu-mi stă în fire să fac lucrurile doar ca să îmi ocup timpul și să pretind că muncesc mă gândesc la următorul aspect: laboratorul IGPR poate face această analiză a ceaiului și să spună că nu are DMT.

PROTECTORUL (GELU OLTEAN): Cu privire la laboratorul IGPR eu știu că ei lucrează oficial doar cu substanțe care constituie probe în dosare penale. Deci dacă prin absurd s-ar găsi urme, automat se face dosar penal. Mi se pare puțin hazardat să discutăm cu laboratorul Poliției”.

Sursa: stenograme din dosarul Ayahuasca

Gelu Oltean și iubita lui au încercat sa legalizeze tratamentul cu ceai amazonian si sa ascunda ca plantele contin DMT, o substanta interzisa, precizează sursa citată.

Procurorii DIICOT care instrumenteaza dosarul susţin că adepţii care se aflau in clinica in momentul descinderilor au platit sume cuprinse intre 500 si 1000 de euro.

Rețeaua era condusă, spun procurorii, chiar de Gelu Oltean, care se autointitula Protectorul. Apar însa si personaje noi in dosar pe numele carora procurorii au extins urmarirea penala.

Ritualurile șamanice erau tinute in clinica iubitei lui Gelu Olteanu, Vanessa Youness, acolo au ajuns personaje importante: oameni de afaceri, persoane publice, atat din Romania, cat si din strainatate.

Bogdan Vladau a fost audiat imediat dupa descinderi si a vorbit despre rolul celor care conduceau ceremonia, adica Vanessa Younnes, iubita lui Gelu Oltean si doi șamani.

„La începutul ceremoniei, șamanul rostea o rugăciune și Tom făcea o prezentare a ceea ce urma să se desfășoare, a efectelor pe care urmează să le simțim și despre plantele din care se obține ceaiul de Ayahuasca. Vanessa traducea ceea ce spunea Tom”, a povestit Vlădău.

Bogdan Vlădău nu este singurul care a dat declarații. In dosar apare si numele GABRIEL CRETU, adjunctul SPP. De asemenea, oamenii peste care au năvălit mascatii au fost audiati. Inclusiv multe persoane din baza de date a clinicii care au participat la evenimentele anterioare.