Noi tarife pentru parcările din București. În unele zone prețul va fi dublu de miercuri

Noi tarife pentru toate parcările publice din București, de la 1 martie. De miercuri nu vor mai exista cele trei zone pentru care se percepeau taxe diferite. În unele zone tarifele vor fi reduse la jumătate, în timp ce în altele se vor dubla.

28 feb. 2023, 12:44
Noi tarife pentru parcările din București. În unele zone prețul va fi dublu de miercuri

Tarifele pentru parcarea mașinilor în București se modifică de la 1 martie 2023. De miercuri nu vor mai exista cele trei zone pentru care se percepeau tarife diferite. Municipalitatea a decis ca de la începutul primăverii să fie aplicată o taxă unică, 5 lei pe oră, indiferent de zona în care veți parca.

Tariful de 5 lei pe oră se va aplica în intervalul 8-20, de luni până vineri.

Citește și: Mașini considerate ca fiind abandonate pe domeniul public, după noile modificări din domeniu

 

Noi tarife pentru parcările din București de la 1 martie. În unele zone prețul va fi dublu de miercuri

De la 1 martie, în centrul Capitalei, tariful pentru parcări va scădea la jumătate. Acum pentru o oră de parcare șoferii plătesc 10 lei, dar de miecuri tariful va fi la jumătate, 5 lei.

Dezavantajați vor fi locuitorii de la periferii. Ei plătesc acum 2.5 lei pe oră, iar de la 1 martie vor avea de plătit un preț dublu.

Pentru a lăsa mașina o zi întreagă într-o parcare amenajată de municipalitate, șoferii vor scoate din buzunare 25 lei.

Citește și: Apare o nouă rovinietă. Care sunt tipurile de mașini ce vor avea tarif mai mare

Primăria Capitalei a pregătit și abonament. 500 de lei pentru o lună, timp în care veți putea parca oriunde în parcările marcate cu albastru.

Riveranii (persoane cu domiciliul sau reședința adiacentă parcării, care posedă o mașină înmatriculată în București sau utilizată în baza unui contract de leasing sau comodat) vor plăti de la 1 martie 50 lei pentru un loc de parcare un abonament lunar sau 500 de lei pe an. Abonamentul va permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea acestuia.

Mașinile electrice și cele hibrid vor putea parca în continuare gratuit în București.