EXCLUSIV. Noi tensiuni în Guvern. Vlad Voiculescu a aflat în direct la România TV de ordinul lui Arafat pentru elevii exceptați de la carantină: Nu știu când e semnat!

Raed Arafat a semnat ordinul prin careca elevii din localitățile în carantină, care învață la școli din localități care nu sunt în carantină, să poată da simulările pentru Bacalaureat.

21 mart. 2021, 20:34
EXCLUSIV. Noi tensiuni în Guvern. Vlad Voiculescu a aflat în direct la România TV de ordinul lui Arafat pentru elevii exceptați de la carantină: Nu știu când e semnat!

Noi tensiuni în Guvern. Decizia a fost luată imediat după ce Sorin Cîmpeanu a semnalat problema, în direct, la România TV, această problemă și a făcut un apel către CNSU pentru a se soluționa problema.

Noi tensiuni în Guvern? Vlad Voiculescu a aflat în direct la România TV de ordinul lui Arafat

Într-o intervenție telefonică la România TV, ministrul Sănătății a fost luat prin surprindere de noul ordin semnat de Raed Arafat cu privire la elevii care vor da simularea și a aflat chiar de la Lili Ruse despre acest subiect.

Vlad Voiculescu susținea inițial că nu există o excepție în ordinul comun semnat de cei doi, dar că poate ministrul Educației ”știe mai bine!”.

„Dacă există un ordin și legislație în sensul acesta e clar. Eu nu știu că există excepție pentru elevii carantinați. Eu cred că domnul ministru al Educației știe mai bine.

Nu știu când e semnat. Eu nu știu în timp real ce se întâmplă. Eu nu pot decât să mă bucur și să îndemn ca regulile să fie respectate. Eu am fost întrebat să știu de vreo excepție cu privire la elevii din zonele de carantină. Nu știam, important e să fie legal. Nu a existat nicio discuție pe tema asta, cel puțin nu cu mine. Nimeni nu are interesul ca elevii să nu meargă la simulări. La Ministerul Educației există lucruri funcționale. Dacă Ministerul Sănătății nu ar fi fost important, nu m-ar fi menționat ministrul Educației. Asumarea răspunderii la fiecare nivel trebuie să fie ceva mai largă.

Nu zic că ministerul Sănătății nu și-ar dori mai multe precauții.”, a spus Vlad Voiculescu.

Problema elevilor aflați în localități carantinate și care au simulare luni, 22 martie, dar care învață la școli care nu sunt în carantină a fost dezbătută tot în platoul România TV de către ministrul Educației și invitați.

”În România sunt 5% dintre licee care nu vor putea organiza simularea. Acolo unde sunt copii unde se organizează simularea, dar stau în zone carantinate, eu cred că se poate face un fel de declaraţie, ca şi pentru ieşitul la magazin. Eu nu cred că acesta e motivul pentru care numărul cazurilor COVID creşte. Eu cred că şcoala ar fi ultimul loc care ar trebui închis. Este un spaţiu unde se respectă regulile şi cred că aici am învăţa cum să nu ne îmbolnăvim respectând regulile.

A crescut foarte mult rata absenteismului.Eu nu fug de răspundere, dar nu dau eu această decizie. Cei de la Comitetul de Urgenţe vor analiza acest lucru şi cred că se va clarifica în curând. Din punctul meu de vedere, nu înţeleg cum pot să ies în fiecare zi la magazin, ceea ce nu e bine şi nu mă pot duce la şcoală.

După ce vom ieşi din pandemie, ne vom îndrepta mai mult spre predarea online, acolo unde trebuie. Sunt convins, că reprezentanţii Comitetului vor da o decizie în această seară şi vor spune că elevii se pot duce la simulare.”, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la România TV.

Citește și: Simulare BAC 2021. Pot merge elevii din zonele carantinate să susţină examenul? Sorin Cîmpeanu a făcut anunţul: Cred că şcoala ar fi ultimul loc care ar trebui închis


loading...