Noi veşti despre vaccinul Johnson&Johnson. Poate dezvolta o afecțiune neurologică rară

Noi veşti despre vaccinul Johnson&Johnson. Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA) urmează să anunțe că există o legătură între acest ser și sindromul Guillain-Barre, o afecțiune neurologică rară, scrie New York Times.

12 iul. 2021, 22:45
Noi veşti despre vaccinul Johnson&Johnson. Poate dezvolta o afecțiune neurologică rară
Noi veşti despre vaccinul Johnson&Johnson

Noi veşti despre vaccinul Johnson&Johnson. Autoritățile americane au constatat că riscul de a apariție a sindromului este scăzut, dar de trei până la cinci ori mai mare în rândul persoanelor care s-au vaccinat cu Johnson & Johnson decât la populația generală.

Deși autoritățile de reglementare au constatat că șansele de a dezvolta afecțiunea sunt scăzute, acestea par a fi de trei până la cinci ori mai mari în rândul beneficiarilor vaccinului Johnson & Johnson decât în ​​rândul populației generale din Statele Unite, potrivit unor surse citate de publicația americană.

Citeşte şi: Vaccinul Johnson&Johnson, eficient împotriva mutaţiei Delta a coronavirusului

Noi veşti despre vaccinul Johnson&Johnson

Oficialii federali au identificat aproximativ 100 de cazuri suspecte de boala Guillain-Barré în rândul celor care s-au imunizat cu Johnson & Johnson. Rapoartele sunt considerate preliminare, iar majoritatea persoanelor care dezvoltă afecțiunea se vindecă.

Nu este surprinzător să găsim aceste tipuri de efecte adverse asociate cu vaccinarea”, a declarat dr. Luciana Borio, fost șef al FDA, în mandatul președintelui Barack Obama. Datele colectate până acum de Administrația pentru Alimente și Medicamente, a adăugat sursa citată, au sugerat că beneficiile vaccinului „continuă să depășească cu mult riscurile”.

Conform datelor citate de The New York Times, simptomele Guillain-Barre au apărut după aproximativ trei săptămâni de la vaccinare. Un bărbat în vârstă de 57 de ani din Delaware, care a suferit atât un infarct, cât și un accident vascular cerebral în ultimii patru ani, a murit la începutul lunii aprilie, după ce a fost vaccinat și a dezvoltat sindromul Guillain-Barré.

Este de așteptat ca administrația Biden să anunțe noul efect advers al vaccinului în cursul zilei de marți. FDA va conchide, însă, că beneficiile vaccinului în prevenirea formelor severe sau a decesului cauzat de coronavirus depășesc cu mult riscul.

Conform sursei citate anterior, nu s-a găsit nicio legătură între sindromul Guillain-Barre și vaccinurile dezvoltate de Pfizer-BioNTech sau Moderna, ceilalți doi producători autorizați la nivelul SUA. Aceste două seruri se bazează pe o tehnologie diferită, scrie Aleph News.

https://twitter.com/disclosetv/status/1414642407430402049?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1414642407430402049%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Falephnews.ro%2Fsanatate%2Fraport-fda-vaccinul-johnson-johnson-risc-sindrom-guillain-barre%2F