Noi detalii înfiorătoare după incidentul de la liceul Ion Creangă din Capitală. Elevul agresiv i-a anunțat pe colegi pe WhatsApp ce are de gând: „Ar merita să o omor?”

Noi detalii teribile apar după incidentul de la liceul Ion Creangă din Capitală. O profesoară a fost înjunghiată de un elev de 16 ani care a intrat în clasă cu un cuțit.

06 apr. 2023, 10:25
Noi detalii înfiorătoare după incidentul de la liceul Ion Creangă din Capitală. Elevul agresiv i-a anunțat pe colegi pe WhatsApp ce are de gând: „Ar merita să o omor?”

Elevul de la liceul Ion Creangă a atacat-o pe profesoara de japoneză pe motiv că voia să le dea un test. Adolescentul e cercetat pentru tentativă de omor și a fost reținut pentru 24 de ore.

După ce a atacat-o pe profesoară, elevul agresiv a rămas în continuare în clasă, potrivit tatălui unui coleg. Dintr-un mesaj pe grupul de WhatsApp al clasei reiese că adolescentul şi-ar fi premeditat fapta. Înainte de începerea cursului, elevul a cerut aprobarea colegilor ca să ia viaţa profesoarei de 26 de ani.

Citește și Profesoară de la Liceul ”Ion Creangă”, înjunghiată de un elev în timpul orei

„E un băiat retras. Colegii lui acum sunt speriaţi, traumatizaţi, le e frică să mai meargă la liceu”, a spus un elev de la respectivul liceu.

Elevul de la Ion Creangă a fost reținut pentru 24 de ore

„Au primit consiliere din partea consilierului şcolar al unităţii de învăţământ şi aşteptăm concluziile verificării”, a transmis Elena Ştefan, purtător de cuvânt ISMB.

Conform unor surse, elevul a spus, în fața anchetatorilor, că a simțit o nevoie inexplicabilă să omoare.  Poliţiştii au cerut imediat o expertiză psihiatrică. Apropiaţii spun că tânărul era pasionat de animaţii japoneze extrem de violente, care ar fi putut duce la porniri agresive.

Citește și Elevul din Bucureşti care şi-a înjunghiat profesoara de japoneză a fost reţinut pentru 24 de ore

„Putem vorbi de un cumul de factori, de o neglijenţă, ca să o numesc frumos, în primul rând din partea familiei, a părinţilor, care trebuiau să sesizeze o anomalie în comportamentul acestui băiat”, a spus Dan Antonescu, criminalist.