Noii parlamentari de Bucureşti şi-au ridicat certificatele de senatori şi deputaţi

Noii parlamentari de București și-au ridicat, vineri, de la Biroul Electoral Municipal (BEM), certificatele de senatori și deputați.

16 dec. 2016, 17:34
Noii parlamentari de Bucureşti şi-au ridicat certificatele de senatori şi deputaţi

Primul care și-a luat certificatul de la BEM a fost liberalul Leon Dănăilă, care va ocupa un fotoliu de senator, scrie Agerpres.

Printre cei care au absentat de la ridicarea certificatelor de parlamentari s-au numărat copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu și președintele PMP, Traian Băsescu.

Copreședintele ALDE Daniel Constantin a explicat că Tăriceanu a mandatat o altă persoană să-i ia certificatul. „Dl Tăriceanu probabil că are altă activitate. A mandatat pe altcineva să-i ia mandatul. (…) Cu siguranță nu este într-o întâlnire cu PNL”, a declarat Constantin.

El a mai arătat că ALDE are parlamentari de calitate în București. „Cred că avem oameni de calitate și împreună avem o mare responsabilitate acum dincolo de Parlament, de activitatea de București, o mare responsabilitate și pentru București. Vom încerca să ne ținem de toate promisiunile pe care le-am făcut”, a spus liderul ALDE.

La rândul său, președintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, a precizat că Traian Băsescu a avut o altă activitate și nu a putut fi prezent la BEM pentru preluarea mandatului.

Președintele USR, Nicușor Dan, și-a exprimat speranța că parlamentarii partidului se vor ridica la așteptările celor care i-au votat.

„Vrem să mulțumim încă o dată oamenilor care au făcut posibil ca USR să intre în Parlament. Sunt mii de oameni care ne-au donat bani, care au strâns voluntar semnături pentru noi, sunt mii de membri și simpatizanți care au făcut campanie electorală. Mandatele noastre sunt, de fapt, mandatele lor și în cei patru ani o să avem asta în minte, toți oamenii care au contribuit într-un fel la faptul că noi am intrat în Parlament. Faptul că un partid care e format din oameni care nu au mai făcut politică și care-și lasă carierele ca să intre în politică reprezintă un lucru foarte important pentru democrația din România și vom fi la înălțimea așteptărilor pe care oamenii le au față de noi „, a declarat Nicușor Dan, la BEM, după preluarea alături de colegii săi din USR a mandatelor de senatori și deputați obținute în urma alegerilor parlamentare.

Potrivit datelor publicate de BEC, în București au fost aleși, în urma alegerilor de duminică, 29 de deputați și 13 senatori.

Cei care nu și-au ridicat vineri certificatul de aleși în Camera Deputaților sau în Senat de la BEM o pot face ulterior.