Noile măsuri fiscale aduc scumpiri în lanţ de la 1 iulie. Ce categorie de români va fi cea mai afectată

După aplicarea noilor măsuri fiscale, milioane de români vor fi nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru ţări, băuturi alcoolice sau băuturi răcoritoare. De asemenea, de la 1 iulie vor plăti mai mult pentru o masă la restaurant sau pentru o noapte de cazare la hotel. Vizaţi de modificări sunt şi românii care joacă la pariuri.

29 iun. 2022, 10:11
Noile măsuri fiscale aduc scumpiri în lanţ de la 1 iulie. Ce categorie de români va fi cea mai afectată

Scumpiri în lanț în România odată cu aplicarea noilor măsuri fiscale. Guvernul vrea ca noile măsuri se fie aplicate de la 1 iulie. Astfel, preţurile vor creşte pentru mai multe categorii de produse şi servicii des folosite de români. Cei mai afectați vor fi românii care se află în câmpul muncii, cei care au un loc de muncă sau sunt plătiți pe drepturi de autor.

Astfel TVA urmează să crească la o serie de produse și servicii, în domeniul HORECA. Iar taxe mai mari se vor regăsi și pe dividende, tutun și alcool. Cea mai mare modificare vizează însă jocurile de noroc, unde impozitul va crește până la 40%.

Citeşte şi: Vouchere de 250 de lei. Atenţie, banii NU se pot scoate de la bancomat! Veste bună pentru 350.000 de români, banii au intrat luni

Ce produse se scumpesc de la 1 iulie. TVA crește la 19% la toate produsele care conţin zahăr, accize mai mari la tutun şi alcool

Coaliţia de guvernare are în plan creșterea accizei cu 6 bani pe produsele din tutun, precum și majorarea accizei la alcool cu 20%.

Românii vor scoate din buzunar câte 50 de bani pentru fiecare pachet de țigări pe care îl vor cumpăra începând cu aplicarea noilor măsuri. Se scumpeşte şi alcoolul, deci vor plăti câţiva lei în plus pentru fiecare sticlă vodcă sau vin.

De asemenea, băuturile răcoritoare care conţin zahăr se vor scumpi după noua decizie a Guvernului. Cei care vor dori să mai cumpere băuturi acidulate vor scoate din buzunar aproape un leu în plus pentru un litru. Taxa pe zahăr ar reduce la jumătate vânzările de băuturi răcoritoare.

Citeşte şi: TVA mai mare pentru mai multe produse şi servicii. Ciucă: Eliminăm o serie de excepţii. Ciolacu: Până la 1 iulie va fi o decizie

Cazare mai scumpă la hotel pentru români de la 1 iulie

Românii care vor dori să meargă în vacanţă vara aceasta vor plăti mai mult pentru cazare. Preţul pentru o noapte de cazare vor ajunge să plătească circa 20 de lei în plus după aprobarea noilor măsuri.

Se scumpesc şi mesele la restaurant odată cu creșterea TVA-ului pentru sectorul HORECA. Bonul fiscal la restaurant va creşte cu circa 4 lei pentru o masă.

Aceaşi creştere se aplică şi pentru serviciile de catering. TVA va creşte de la 5% cât este în prezent la 9%.

 

Însă de departe cei mai afectaţi vor fi românii care obişnuiesc să joace la pariuri. Impozitul va fi majorat până la 40%.