Noile trenuri de la metrou sunt un coşmar: Le lipsesc piese şi le cad şuruburi

Noile trenuri spaniole CAF, cumpărate recent de Metrorex, sunt pline de probleme ce necesită o rezolvare ad-hoc. Printre altele, trenurile au venit din Spania cu piese lipsă. SRI are în analiză această problemă.

RomaniaTV.net
09 feb. 2015, 07:27
Noile trenuri de la metrou sunt un coşmar: Le lipsesc piese şi le cad şuruburi

Din noile  trenuri spaniole CAF pe care Metrorex le-a achiziţionat recent cad frecvent piese şi trenurile intră des la reparaţii şi verificări. „Diverse, piese, şuruburi, fie erau slăbite, fie lipsă. S-a găsit între şine o flanşă (piesă plată care servește la îmbinarea etanșă în prelungire sau de ramificație a unor alte piese – N.R. ) de 4,5 metri, desprinsă din tren. Aceste trenuri stau tot timpul în revizii”, a spus o sursă apropiată Metrorex, pentru ECONOMICA.NET. Potrivit acestei surse, problema a intrat în atenţia Poliţiei şi a SRI şi, la un moment dat, s-a pus şi problema unei anchete comune a celor două instituţii.

Citeşte şi Metrou Drumul Taberei. Săpăturile pe tronsonul Academia Militară – Râul Doamnei, FINALIZATE

Existenţa acestor probleme la trenuri CAF este confirmată şi de Florian Crişu, director-adjunct al Sindicatului Metrorex. Acesta spune că a aflat de la „băieţii cu reviziile” că, nu numai că s-au găsit şuruburi slăbite şi piese prost fixate, dar au existat şi piese lipsă din fabrică, mai ales şuruburi.

„La început, când au venit trenurile, s-a constatat că lipseau şuruburi, lipseau unele piese din ele. A fost nevoie să se completeze aceste lipsuri, astfel încât să nu fie periclitată siguranţa în transportul călătorilor. Acum nu mai sunt probleme în acest sens, sau cel puţin aşa mi s-a zis”, arată Crişu.

Citeşte continuarea pe ECONOMICA.NET.