Nord-coreenii au devenit paranormali după moartea lui Kim Jong-Il

Presa continuă să relateze despre fenomenele supranaturale de la moartea liderului nord-coreean. Recent, a relatat despre un piţigoi şi o floare care ţin doliu pentru Kim Jong-Il.

RomaniaTV.net
19 ian. 2012, 12:40
Nord-coreenii au devenit paranormali după moartea lui Kim Jong-Il

„Fenomene supranaturale” s-au produs la ambasada nord-coreeană din Germania, la scurt timp după moartea liderului Kim Jong-Il, scrie agenţia oficială nord-coreeană,  evocând doliul purtat de un piţigoi şi o floare.

Aceste „fenomene supranaturale” au avut loc la 20 decembrie, la o zi de la anunţul privind decesul „conducătorului iubit”, aşa cum i se spunea fostului lider nord-coreean, survenit cu două zile înainte, relatează KCNA, citată de Mediafax.

Un piţigoi a rămas timp de o oră la intrarea în ambasadă, ciocănind în fereastră, în timp ce o plantă a înflorit în timpul perioadei de doliu, în pofida temperaturilor hibernale. „Se pare că auzind vestea tristă despre sfârşitul marelui nostru om, pasărea a zburat spre acest loc de doliu pentru a-şi exprima condoleanţele”, a informat agenţia oficială. În ceea ce priveşte planta, „aceasta a înflorit în pofida frigului, pentru a participa la doliu”, adaugă agenţia.

În Coreea de Nord există credinţa că fenomenele supranaturale nu trebuie să lipsească în semn de omagiu la naşterea sau moartea unui lider.

Legenda regimului spune că o stea şi un curcubeu dublu au apărut pe cer la naşterea lui Kim Jong-il, în urmă cu 69 de ani pe Muntele Paektu, sacru pentru coreeni.